Været skaper trafikkaos i Bergen

Flere veier ut fra Bergen sentrum var nærmest uframkommelige onsdag ettermiddag etter flere timers regnskyll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Send oss dine bilde av uværet. Epost 2400@dagbladet.no, MMS til 2400

• Sjekk værvarslinga for Bergen

• Sjekk veimeldinger for Hordaland

(Dagbladet.no) - Det sprutet selv på flatmark, forteller Atle H. Eidem. Bildet til høyre er tatt i Sædalen rundt klokken 16 i dag. Det som ser ut som en innsjø, er egenlig en elv.

- Da jeg kjørte barna til barnehagen i morges var «innsjøen» som du ser på bildet bare en elv. I løpet av dagen har det flommet utover marka og til og med opp over veien, forteller Eidem.

Billister sto fast

Det kraftige regnskyllet førte til at bilister på vei hjem fra jobb sto bom fast, og politiet oppfordret trafikantene til å ta det med ro. Trollhaugtunnelen på E39 var stengt en kort stund på grunn av vannmassene. Flere andre veier var stengt i kortere perioder mens andre var lite framkommelige på grunn av mye vann i veibanen og trafikk som hopet seg opp, melder NTB.

- Det kom et intenst regnvær midt på dagen i dag. På bare fem timer regnet det 45 mm. Riktignok er ikke dette noen rekord i Bergen, men det er mye. I tillegg var jorda godt mettet fra før. Derfor denne oversvømmelsen, opplyser Åge Aasen, vakthavende meteorolog hos Værvarslingen på Vestlandet til Dagbladet.no.

RENNER OVER BERGEN:  Gatene i Bergen fylles med vann. Bidet er fra Laksevåg og er knipset ca klokken 13.30. - Noen timer senere var det ennå verre, forteller fotograf Ole Christian Flåm. Foto: Ole Christian Flåm
RENNER OVER BERGEN: Gatene i Bergen fylles med vann. Bidet er fra Laksevåg og er knipset ca klokken 13.30. - Noen timer senere var det ennå verre, forteller fotograf Ole Christian Flåm. Foto: Ole Christian Flåm Vis mer

Travel dag for brannvesenet

Det kraftige regnskyllet har gitt brannvesenet i Bergen en travel dag.  Ifølge bt.no har de vært ute på 40 oppdrag og fått  hele 500 henvendelser.

- Vi har lenset mange kjellere i dag! Bekrefter vakthavende ved 110-stasjonen i Bergen, Tor Atle Instebø overfor Dagbladet.no.

Regnværet er ekstremt selv til Bergen å være, sier han.

- Det mest alvorlige var Rød Kors-sykehjem, som er det største sykehjemmet i Bergen. Der var det kommet vann inn i det tekniske rommet slik at det var fare for at de kunne miste strømmen, men det er nå under kontroll, sier Instebø.

Fortsetter å regne

Intensiviteten på regvnværet har nå gitt seg noe.

- Intensiviteten er i ferd med å avta, men det vil fortsatte å regne utover kvelden og natten, sier vakthavende meteorolog.

Politiet opplyste ved 15-tiden at det ikke var meldt om de helt store skadene foreløpig.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut flomvarsel for Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland.

«INNSJØ»: Det som ser ut som en innsjø på bildet er vanligvis en elv. Foto fra Sædalen.
TRAPP BLE FOSS: Bilde fra Kalfarparken borettslag.