Værfast på sommerdekk under Galdhøpiggen

Mer snø i dag. - Best å la bilen stå der, råder NAF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
15 biler står fremdeles igjen ved Juvasshytta i Jotunheimen etter det kraftige snøfallet natt til søndag. Men turfolket er fraktet ned fra fjellet, opplyser NAF.

De 40 centimeterne med snø som lavet ned i Jotunheimen i løpet av lørdag skapte store problemer for rundt 200 turfolk da de skulle reise hjem fra området rundt Juvasshytta ved foten av Galdhøpiggen.

Det var svært glatt på veien, og 15 biler står fremdeles igjen på fjellet. Fire av dem har kjørt av veien.

Turfolkene som lørdag kveld ble rammet av uværet ble i løpet av natten berget ned til turisthytter og andre oppholdssteder i Skjåk og Lom.

- Går bra - De siste oppdateringene jeg har fått er at det går bra med alle. Bergeren vi har på fjellet forteller at alle ble transportert ned i løpet av natta. Han tok med seg en gjeng til Skjåk, og en privatperson brakte de øvrige til Raubergstulen turisthytte i Lom. De har fått varme rom, mat og litt søvn, sier fungerende kommunikasjonssjef Nils Sødal i NAF til NTB.

Også bergingsbilen fikk problemer. Til tross for at den hadde kjettinger slet den lørdag kveld med å komme seg opp til Juvasshytta.

Søndag jobbes det med å få fraktet de 15 bilene ned fra fjellet til sine eiere.

- Vi håper at dette skal gå i orden i løpet av dagen. Man blir jo litt overrumplet av 40 centimeter snø i august, men det ser ut til at det går bra nå, sier Sødal.

Mer snø - bør vente Juvasshytta ligger på 1.841 meters høyde. Det er varslet mer snø i området søndag, og Sødal oppfordrer folk som oppholder seg på Juvasshytta til å vente en dag eller to med å kjøre ned fra fjellet.

- Det er svært glatt på veiene, og mange kjører nok med sommerdekk. Det kan være lurt å holde seg i ro, og jeg vil i alle fall oppfordre folk til å sjekke forholdene med veivesenet, sier han.

(NTB).