Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Værfaste får ny natt på fjellet

Takket nei til å komme hjem i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk de siste veimeldingene for ditt fylke her

• Sjekk været her

(Dagbladet.no): 36 personer som er værfast på Filefjell i Sogn og Fjordane forbereder seg nå på en ny natt på filefjellet.

De 36 ble sperret inne av 2 ras mellom Maristova og Borlaug i går. Det ene raset er på mellom 200-300 meter.

- Det dreier seg om våt og tung snø, og slik masse er skummel med tanke på nye ras. De nåværende rasene må ryddes før brøytemannskapene kan gå i gang med resten av veien, og det er utelukket at veien vil bli åpnet for trafikk i dag, lørdag, Toralf Rutledal ved Vegmeldingssentralen til NTB.

Takket nei

Ifølge NRK sogn og Fjordane har de værfaste fått tilbud om å bli leid over raset til Lærdal kommune som ligger vest for fjellet. Ingen skal ha takket ja til dette. - Det var en tur til fots og bilene måtte stå igjen. Det var ingen av oss interessert i. Nå har vi dessuten fått opp både mat og pils, sier Jan Jensen, en av de 35, til NRK.

Vegvesenet håper å få ryddet veien i løpet av kvelden, men de må ha geologer til å undersøke rasfaren før de kan få folk ut.


Snøkaos


Det har i dag vært
snøkaos på de fleste fjelloverganger i Sør-Norge. Også riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 15 over Strynefjellet forblir stengt resten av dagen.

Statens vegvesen oppfordrer alle som skal kjøre mellom Østlandet og Vestlandet i helga til å følge med på vegmeldinger. Følg med på veimeldingene her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media