Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Værfaste finner funnet i god behold

Politiet lette i blinde i mange timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kan bekrefte at de er funnet i god behold. Dette er så ferskt at jeg vet ikke noe om deres tilstand, sier operasjonsleder Øyvind Gundersen i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Det bekreftes også ved hovedredningssentralen.

- Jeg fikk akkurat opplyst at tilstanden deres er etter forholdene bra. De er nedkjølte, men i live og er på vei til behandling nå, opplyser vakthavende redningsleder Kjell Johansen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Store mannskaper I alt ni snøskuterpatruljer har i kveld lett etter to finske menn, 65 og 56 år gamle, som har ligget værfast på ukjent sted øst for Setermoen i Bardu i over et døgn.

Det var meldt fire kuldegrader og 10 sekundmeter vind natt til tirsdag.

- Det blir ikke værforhold for å sette inn helikopter i natt. Dersom de ikke er funnet klokka 02 i natt, sender vi avgårde fra Bodø et Sea King redningshelikopter som kan være klar til å lete fra dagslys, opplyste vakthavende redningsleder Kjell Johansen ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge til Dagbladet tidligere i kveld.

Kraftig nedkjølt - Situasjonen kan være kritisk for en av dem. Han har våte klær og er kraftig nedkjølt. Det er snøvær, minimal sikt og ikke mulig å komme opp med fly eller helikopter. Vi pratet med den ene av de savnede seinest klokka 21, men posisjonen stemmer ikke med der de sier at de tror de er, opplyste operasjonsleder Trond Høydal i Troms politidistrikt til Dagbladet på et tidligere tidspunkt i letinga.

De to skal ha vært nær Gaskashytta ved Altevatn, men dette er ikke bekreftet.

Leteaksjonen ble satt i gang ved 15-tida i ettermiddag rett etter at mennene hadde ringt politiet.

Ifølge Nytt i Nord skal de to mennene ha gravd seg ned i snøen. På grunn av kraftig vind og snøvær var det bare mellom to og fire meter sikt for letemannskapene på utsatte strekninger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media