Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Værfaste må belage seg på å være værfaste en stund til

Stengte veier nord i Finnmark forblir stengte.

BOM FAST: Ingen sjanse til å komme seg til Magerøya, med Honningsvåg og Nordkapp, via E69, den eneste bilveien fra fastlandet. Her bommen ved Reinelv. Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB Scanpix
BOM FAST: Ingen sjanse til å komme seg til Magerøya, med Honningsvåg og Nordkapp, via E69, den eneste bilveien fra fastlandet. Her bommen ved Reinelv. Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nordlige Finnmark har hele uka vært rammet av en rekke stengte veier, hovedsakelig på grunn av snøskred. Dette har ført til at flere bygder og fiskevær er isolert.

Seint langfredag kveld kan ikke Vegtrafikksentralen love noen snarlig bedring; beskjeden er at de værfaste må belage seg på å være værfaste en stund til.

​- De stengte veiene blir ikke åpnet i kveld, og nå er det jo snart natt, og ingenting skjer da. En ny vurdering blir tatt lørdag morgen, opplyser Siril Veiåker Nilsen, operatør ved Vegtrafikksentralen region nord, til Dagbladet i 23.15-tida.

Helikopter også værfast

Nilsen forteller at det har vært vurdert å sette inn helikopter for å få forbedre forholdene.

- Men vi har ikke kunnet bruke det på grunn av dårlig vær, sier hun.

Nilsen forklarer at helikopteret kan hjelpe til med å få ned snømassene som ikke kommer ned av seg selv. Men selv da kan ikke veien åpnes umiddelbart, fordi veien da må ryddes.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 30.01.2013 SNØSKRED: På grunn av den store snøskredfaren i fjellene bestilte Statens Vegvesen 29. januar et helikopter - som fikk i oppdrag å framprovosere et snøskred. Det hele ble ganske så spektakulært. Video: Stian Andreasen Vis mer Vis mer

Sentrale E69, som forbinder E6 ved Bringnes med Nordkapp, har vært stengt helt siden mandag. I tillegg er oppunder 20 veistrekninger i Finnmark stengt eller har kolonnekjøring.

Stor skredfare

Vegtrafikksentral-operatør Nilsen sier været har lettet noe i regionen, og at det øker sjansene for tiltak lørdag - men understreker altså at det vil ta sin tid å få veistrekningene åpnet igjen.

- Vi oppfordrer folk til å følge med på meldingene våre, sier hun.

Snøskredfaren forblir stor (4) i det aktuelle området påskeaften, men forventes å synke til betydelig (3) på søndag, ifølge skrednettstedet varsom.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!