AVLYST:  I morges ble Femundløpet avlyst på grunn av værforholdene. Her fra starten i 400 km-klassen fra Røros med konturene av et hus i snøføyka. Foto: Tine Mathea Harstad Johansen/Femundløpet.
AVLYST: I morges ble Femundløpet avlyst på grunn av værforholdene. Her fra starten i 400 km-klassen fra Røros med konturene av et hus i snøføyka. Foto: Tine Mathea Harstad Johansen/Femundløpet.Vis mer

- Værforholdene er brutale

En funnet - fire fortsatt savnet under Femundløpet. Politiet: - Vi måtte beordre avlysning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av de fem løperne i den store hundekjøringskonkurransen Femundløpet ble funnet i god behold like før klokka 10 søndag.
Det er en av de savnede tenåringene som er funnet av letemannskapene.

Operasjonsleder i Hedmark politidistrikt sier til NRK Dagsnytt at forholdene er uforsvarlige, og at det var politiet som beordret arrangørene klokka 04 i natt til å stanse løpet. Rennleder Roger Legaard avviser overfor NRK Dagsnytt at det var en beordring fra politiet som førte til avlysning.

To tenåringer og to voksne løpere er fortsatt savnet.

- Det er erfarne friluftsfolk, og vi har godt håp om at det skal gå bra. Det lysner nå og vinden løyer litt. Det gjør det enklere for leitemannskapene.

- Værforholdene i går kveld og i natt er det enkelt å oppsummere: det har vært brutalt, sier mediakontakt John Harald Knutsson i Femundløpet fra basen på Røros.

Der skal rennledelsen og løperne møtes ved 12-tiden i dag etter at løpet nå er avlyst.

Funnet i god form
En av de savnede juniorene ble funnet ved 04-tiden i natt.

- Jenta var i god form, sier Knutsson.

Det er to juniorer og to voksne løpere som fortsatt er savnet.

Arrangøren av løpet vil ikke gå ut med noen nærmere identitet for ikke å skape uro blant familie og venner som ikke er orientert.

Siste kontakt klokka 23
- Det er to 15-åringer og en 17-åring som er savnet i juniorklassen. Den siste sms-meldingen fra dem kom ved 23-tiden. De er trolig i området ved Narskaftet. Det ligger på strekningen på den 68 kilometer lange etappen mellom Tolga og Røros, sier Knutsson.

- De to voksne deltakerne - en kvinne og en mann - er trolig på strekningen mellom Drevsjø og Søvollen. Vi har fulgt dem på GPS, men kontakten ble brutt seint lørdag. De har trolig gått tom for batterier, antar Knutsson.

De la ut på den lengste distansen på 600 kilometer.

Jenta som ble funnet ved 04-tiden, hadde ikke hatt kontakt med de tre tenåringene som fortsatt er savnet.

145 løpere med hunder stilte på startstreken i Røros. Løperne som er savnet, startet fredag.

Vått og voldsom vind
Det er rundt null grader, snøvær, vått og voldsom vind i løpsområdet.

- Burde løpet vært avlyst før start slik værutsiktene var ?

- Det er noe vi må evaluere nå i etterkant, sier Femundløpets mediakontakt John Harald Knutsson til Dagbladet søndag morgen.