Værkaos: Tak holder på å rase av i Østfold

Ber folk holde seg inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vinden og har skapt problemer i deler av Norge i natt. Det er forsinkelser på inntil 30 minutter på Østfoldbanen pga nedblåste trær, melder NSB.

- Det er problemer med strømtilførselen på strekningen Hauketo og Ljan etter at et tre falt ned på strømlinjen. Derfor er et spor stengt, og dette fører til noen forsinkelser. Det siste jeg fikk av informasjon var at det var mellom fem og tjue minutters forsinkelser på Østfoldbanen, sier pressevakt Erik Lødding i NSB til Dagbladet.

Politiet i Østfold har i natt rykket ut på 20 hendelser med nedblåste trær.

- Trær har blåst ned og lagt seg over strømledninger og veier. Noen trampoliner har også blåst av gårde. Det er ikke meldt om personskader, sier operasjonsleder Martin Schie til Dagbladet klokka 08.30. 

Han sier vinden nå har løyet. I Sarpsborg blåste i et tak ned fra en bygning i Sverres gate i Sarpsborg.

- Det har ført til skader på parkerte biler, sier Schie.

Sikrer stedet Veiene i området ble sperret av ved femtida, og folk blir bedt om å holde seg borte på grunn av fare for fallende gjenstander.

- Nå er det brannvesenet som tar seg av taket. Vi skal sikre stedet, sier Horne.

Ellers kan operasjonslederen melde om trær og lysmaster som har rast i Østfold. Det har også vært kraftig regnvær i løpet av natta, men det er ikke meldt om vannskader eller oversvømmelser.

Juletrær Både Mesta, politiet og brann- og redningssentralen har hatt en travel natt. En mengde trær har ramlet ned i veibanen forskjellige steder i både Østfold, Vestfold og Telemark. På fylkesvei 29 Løkenveien lå den en strømførende ledning på bakken. En bil vannplanet på E6 ved Skedsmovollen.

I Larvik har brannvesenet vært ute for å sikre juletreet på Torget. Der ble det også meldt om et tak som var i ferd med å løsne i Dronningens gate, som ble sikret av brannvesenet ved firetida i natt. I Hordaland meldes om flere oversvømmelser.

- Det har vært mange meldinger. Vi har fått over 20 melding som vi kan kalle naturskader. Trær har rast ned over veier og forårsaket litt trøbbel. Vi har oså fått meldinger om et juletre, og en trampoline som har blåst ut i en vei. Men alt er under kontroll nå. Vi har ikke meldinger om noen personskader, sier operasjonsleder Kjetil Inndal i Vestfold Politidistrikt til Dagbladet rundt klokka 05.20.

På Langbrygga i Arendal blåste bord og stoler inn et vindu. Politiet i Vestfold ber båteiere om å sjekke båtene sine etter uværet.

En lysmast lå over veien på E18 ved Kjellstad i Søndre Buskerud. Og politiet i Telemark lurer på hvem som har mistet trampolina si i Langesund. Den har trampolert seg selv og står nå midt i veien ved Skjærgården hotell.

I Oslo forteller politiet om en relativt rolig natt.

- Det meste har handlet om vind og vann. Det er noen reklameskilt og trafikkskilt som har blåst ned, men ingen dramatikk. Det er ingen personskader. Vi registerer at det er mye vann i veibanen og vi oppfordrer folk til å kjøre forsiokktig, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo Politidistrikt til Dagbladet.

I Arendal feide stoler og bord inn igjennom vinduene i en restaurant i Langbryggen. Uteserveringen er stengt, fastslo Agder politidistrikt, ifølge NTB.

Til fjords hadde Redningsselskapet sitt fulle hyre med å berge verdier ved Dronningen på Bygdøy i Oslo.

Lik Dagbladet på Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer