Værkaos

Det er snø og kraftig vind mange steder.

Publisert
Sist oppdatert

Det er meldt om dårlig vær i store deler av landet. Det er utstedt gult farevarsel for kraftig vind i hele Sør-Norge. I tillegg er det farevarsel for mye snø på vestlandet i Nord-Troms og i vestlige Finnmark.

- Det er ruskevær i Sør-Norge i dag. Både i vest og øst er det mye vind, sier meteorolog Pernille Borander til Dagbladet.

Spesielt på vestlandet og i Trøndelag er det en del snø, sier hun.

Politiet sier til Adressa at det har vært en mindre trafikkulykke i Berkåk, som mest sannsynlig er på grunn av været.

- Det tyder på at det er litt glatt, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til avisa.

Vind på østlandet

På Hå i Rogaland har en mann i 50-åra blitt skadd på grunn av været. Mannen jobbet med lessing og lossing av varer da dør blåste inn i bakhodet hans. Han blir kjørt til legevakta for sjekk. Det skriver politiet på Twitter.

I Fredrikstad har brannvesenet sett seg nødt til å «redde» en flyvende trampoline på grunn av vinden. Det skriver Øst 110-sentral på Twitter.

Vinden er i gang, sier Borander.

- Hvis ting ikke er festet nå, så er det litt for seint, sier hun.

Det snør også i deler av Oslo, uten at det at fått konsekvenser for trafikken, sier oslopolitiet til Dagbladet.

Rundt 2.700 kunder i kraftselskapet Elvia er også strømløse på grunn av sterk vind og trefall.

Mild november

Meteorolog Borander sier til Dagbladet at november til nå har vært veldig mild, og at det derfor ikke er overraskende at det begynner å komme snø rundt om i landet.

- Har ikke sett veldig mye snø rundt om i landet, så man kan vel si at det er på tide, men det kommer jo alltid brått på, sier Borander.

Innstilt

Uværet fører også til enkelte innstilte fergeavganger. Ifølge veitrafikksentralen gjelder dette Sandvikvåg-Halhjem (E39), Buavåg-Langevåg (FV 541), Leirvåg – Sløvåg (FV 57) og Fedje – Sævrøy (FV 568), mens det er store forsinkelser på strekningen Sandvikvåg-Husavik (FV 546).

I tillegg er E134 på Haukelifjell stengt på grunn av et ras. Det er også riksvei 13 mellom Odda og Tyssedal av samme grunn. På fylkesvei 572 i Ulvik er det redusert framkommelighet på grunn av store steinblokker i veien.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer