Værmannen viste finger'n på direkten

Da nyhetsoppleseren sa han kom til å melde 100 prosent riktig.

POPULÆR: Tomasz Schafernaker ble nettopp kåret til Storbritannias beste værmann. Her på forsida av homsemagasinet Attitudes treningsblad. Faksimile: Attitude
POPULÆR: Tomasz Schafernaker ble nettopp kåret til Storbritannias beste værmann. Her på forsida av homsemagasinet Attitudes treningsblad. Faksimile: AttitudeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Nok en gang er BBC-værmann Tomasz Schafernaker i hardt vær. Denne gangen har det blåst opp til storm over Storbritannia fordi Schafernaker viste fingeren til en nyhetsoppleser.

Vi kjenner alle de mer eller mindre vellykede overgangene fra nyhetene til været. Nyhetsoppleser Simon McCoy dro følgende lille morsomhet da han skulle sette over til Schafernaker.

- Om et lite minutt får vi værmeldingen og selvsagt vil den være 100 prosent korrekt og gi dere alle detaljer dere noen sinne kan ønske. Jeg har nettopp sett Tom Schafernaker forberede den, sa McCoy.

Det Schafernaker ikke visste, var at han da plutselig var på lufta - i det han viste fingeren til McCoy, i det som fortoner seg som en intern spøk. Han skjønte imidlertid umiddelbart at han var på lufta og prøvde å ro seg inn.

- Tomasz var ikke klar over at han var på lufta, og selv om gesten kun ble vist et sekund, er det ikke akseptabelt. Vi innrømmer at en feil er blitt gjort og vi beklager hvis noen er blitt fornærmet, sier en BBC i en uttalelse.

Også tidligere har McCoy ertet Schafernaker. I denne videoen ble han introdusert på følgende måte av nyhetsoppleseren (uoversettelig): You've got a frozen ball there, Tomasz. Svaret: Ah yeah, just one. Med påfølgende latterkrampe i to minutter.

Schafernaker er en av Storbritannias mest populære værmeldere, blant annet vant han prisen som landets beste tidligere i år.

Populariteten er også sikret blant homofile i Storbritannia. I januar var han på forsida til det mestselgende homsemagasinet i landet, Attitude.