Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

Værmeldinga lover sommervarme

Varsler 20 grader flere steder i Sør-Norge. 

Fint vær: - Det blir stort sett pent vær hele uka sør for Trondheimsfjorden. Fredag og lørdag ser ut til å bli de varmeste dagene, opplyser statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Dagbladet. Foto: Tor Jarild
Fint vær: - Det blir stort sett pent vær hele uka sør for Trondheimsfjorden. Fredag og lørdag ser ut til å bli de varmeste dagene, opplyser statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Dagbladet. Foto: Tor Jarild Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Utstyr til 1. mai-toget: Solbriller i sør. Regnjakke og lue i nord. God 1. mai, skriver Meteorologene på Twitter.

Det er også en god oppsummering for resten av den kommende uka.

Mens Nord-Norge får kjølige temperaturer første uka i mai, kan Sør-Norge kan vente seg strålende sol og varme.

Varmest til helga

- Det blir stort sett pent vær hele uka sør for Trondheimsfjorden. Fredag og lørdag ser ut til å bli de varmeste dagene, opplyser statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Dagbladet.

LES OGSÅ: Mars ga rekorddeilig vårstemning

Ifølge yr.no er det ventet rundt 20 varmegrader flere steder i Sør-Norge mot slutten av uka.

I Oslo er det meldt 19 grader og sol både fredag og lørdag, mens Drammen og Kongsberg kan vente seg 20 grader lørdag. Sogndal får hele 22 varmegrader lørdag, varsler yr.no.

- Det er fortsatt noen dager fram i tid, så jeg vil ikke kommentere temperaturene, men varmt blir det, sier Gislefoss til Dagbladet.

Bygevær i nord

Nord-Norge er ikke like heldig, ifølge statsmeteorologen.

- Det blir mye kjøligere i Nord-Norge, med pålandsvind og bygevær i hele landsdelen. Sånn blir det stort sett hele uka, sier Gislefoss.

Yr.no melder blant annet om minus tre grader og snø i Hammerfest lørdag, og tre grader i Tromsø samme dag.