Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Værnes lufthavn åpnet igjen for trafikk

- Bombehundene gjorde ingen tegn til bombefunn.

EVAKUERES:
Store politistyrker er involvert i evakueringen av Trondheim lufthavn Værnes.
Foto: Tor Aage Hansen
EVAKUERES: Store politistyrker er involvert i evakueringen av Trondheim lufthavn Værnes. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Værnes lufthavn i Trondheim er nå åpnet for trafikk, etter å ha vært stengt siden 10-tiden i formiddag.

- Bombehundene gjorde ingen tegn til funn, sier lensmann Marit Helene Stigen på en pressekonferanse som ble vist på NRK klokka 14.50.

Når det kommer til sporingen av telefonen til mannen som ringte inn trusselen, forteller Stigen at de har lokalisert telefonen til et sted på Østlandet.

- Våre beregninger er også at gjerningspersonen er psykisk ustabil. At han er psykisk syk, sier Stigen.

Tusenvis av passasjerer berørt Værnes lufthavn har omtrent tolv tusen passasjerer hver eneste dag. Ifølge Per Jarle Ingstad, fungerende lufthavnsjef ved Trondheim lufthavn, betyr fire stengte timer mye for trafikken.

- Det er beklagelig for passasjerene som ble berørt. Jeg vil berømme politiet for deres raske arbeid, sier Ingstad.

Utover ettermiddagen og kvelden vil forhåpentligvis trafikken bli tilnærmet normal igjen.

- Vi tror de som sitter på evakueringssenteret, vil være oppe i lufta igjen snart, sier Ingstad.

Mottok bombetrussel i morges Politiet hadde en pressekonferanse klokka 12.15. Der var Per Jarle Ingstad fra Avinor, og lensmann i Stjørdal, Marit Helene Stigen, til stede. Denne ble streamet direkte på adressa.no

Klokka 10.05 mottok politiet i Nord-Trøndelag en melding fra Avinor, som hadde mottatt en telefon fra en mann med trønderdialekt som sa at det var plassert en bombe på flyplassen. Polititet satt inn alle ressurser for å få evakuert flyplassen. Det skal være snakk om et titalls styrker.

- Politiet driver nå sporing av telefonen for å finne ut hvem det var som kan ha ringt inn trusselen, opplyser lensmann Marit Helene Stigen.

I en pressemelding fra Nord-Trøndelag Politidistrikt står det at politiet og Avinor jobber parallelt på flere områder: etterforskning, etterretning, evakuering og søk. I samarbeid med Stjørdal kommune er det opprettet et team for ivaretakelse av de berørte personene som eventuelt føler behov for oppfølging.

- Klokka 10.02 kom det inn en bombetrussel mot Værnes, og det som skjer er at vi er i ferd med evakuerere flyplassen. Vi har mannskap på stedet og det er mannskap på vei dit. Det var Avinor som varslet oss om trusselen, sa politiadvokat Trude Skogen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet tidligere i dag.

Hun kan foreløpig ikke kommentere saken ytterligere.

Venter på bombehunder - Politiet har bestilt bombehunder, opplyser innsatsleder Tor Inge Aas til adressa.no.

Marit Helene Stigen sier at de fått en bombehund fra Forsvaret på Ørlandet, samtidig som de får flydd inn en bombehund fra Oslo.

Ifølge NRK Dagsnytt ventet politiet ved 12-tiden på at en bombehund skal komme med helikopter. Det er uklart hvor lang tid hunden vil bruke på å søke gjennom de aktuelle arealene på flyplassen. Flere fly har landet på Værnes siden flyplassen ble evakuert ved 10-tiden, ifølge NRK.

Per Jarle Ingstad, fungerende lufthavnsjef ved Trondheim lufthavn forteller at opp mot 5000 passasjerer kan bli berørt av denne evakueringen.

- Det er snakk om fly som skulle ha ankommet og reist. Det er mange kansellerte fly, sier Ingstad.

Han opplyser til adressa.no at politiet nå gjennomsøker flyplassen, og at terminalen vil bli åpnet etter at de er ferdige.

Stengte veier I tillegg ble E6 sperret av et par kilometer i begge retninger fra flyplassen, får Dagbladet opplyst.

- Veiene er nå åpnet igjen, samtidig som tog får passere flyplassen, men ikke stanse, opplyser Skogen til Dagbladet.

Ifølge NRK ble Helltunnelen stengt i retning Værnes, mens Værnestunnelen ble stengt i retning mot flyplassen. Togtrafikken forbi flyplassen var også stanset, opplyste NSB til NRK.

STORE STYRKER PÅ VEI: Politistyrker på vei til Værnes lufthavn. Også veiene forbi flyplassen er stengt etter bombetrusselen. Foto: Tor Aage Hansen
STORE STYRKER PÅ VEI: Politistyrker på vei til Værnes lufthavn. Også veiene forbi flyplassen er stengt etter bombetrusselen. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media