MASSIVT RAS: Videoen viser området på Sørum som ble rammet av et massivt jordras torsdag ettermiddag. Tre personer omkom i raset. Video: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

Væromslag vanskeliggjør søket etter omkomne:
Har vakthold ved rasstedet døgnet rundt

Fortsatt er tre menn savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To dager etter at det massive raset gikk i Sørum står politiet fortsatt uten spor etter de antatt omkomne litauiske arbeiderne.

- Vi har i dag gravd i det nederste området av raset, der vi mener det er størst sannsynlighet for at de savnede er - men vi har ikke funnet noe, sier stabsvakt Elin Haugmo ved Øst politidistrikt Romerike til Dagbladet.

Søkeområdet er massivt - 500 meter bredt og 200 meter langt. Det inneholder anslagsvis 40 000 lastebil-lass med masse.

- Ikke trygt

Det er risiko knyttet til å arbeide i området, og geologer overvåker jobben som gjøres. Og om de anser jobben som for farlig, må arbeidet stoppe opp.

- Det er selve massen som gjør dette krevende. Den er forholdsvis flytende, tjukk og ugrei å jobbe med. Store deler av rasområdet er det ikke ikke trygt å oppholde seg i, sier Haugmo.

SØKER: I morgen tidlig fortsetter søket etter de antatt omkomne . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SØKER: I morgen tidlig fortsetter søket etter de antatt omkomne . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Det er meldt mildere vær i området de neste dagene, og dette vil kunne gjøre jobben enda vanskeligere, forteller Haugmo.

- Mildvær kan gjøre massene enda løsere, forklarer hun.

Vakthold

Veien som er dekket av raset er stengt, og det er uklart når den vil kunne åpne igjen. Politiet har vakt ved stedet hver natt.

- Vi har vakthold på stedet fordi massen er ustabil og løs, og det kan være farlig å ta seg inn i området, forklarer stabsvakta.

Løp for livet

Hun forteller at søket etter de savnede likevel fortsetter etter planen i morgen. I dette arbeidet benyttes nå gravemaskin. Mannskaper fra politiet går deretter igjennom massene som gravemaskinene tar ut.

Tre arbeidere kom seg med nød og neppe ut av raset torsdag kveld.

Øyenvitner har fortalt Dagbladet at de løp for livet da de voldsomme jordmassene raste nedover mot dem.