- Værsågod, «Slagsmål» Vedum

Stortingspresidenten med blemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det gikk gemyttlig for seg i Stortinget i dag. Stortingspresident Olemic Thommessen (H) klarte nemlig kunststyekket å gi ordet til ordet til Trygve «Slagsmål» Vedum (Sp) under den muntlige spørretimen onsdag, melder Nettavisen.

 - Jeg skal ta dette slaget videre, innledet Sp-nestlederen, som egentlig heter Trygve Slagsvold Vedum, da han tok ordet i en debatt om barnehageplasser og skattelettelser.

Humringen i salen steg til latter da stortingspresidenten i neste runde unnskyldte seg:

- Det er rart med det som ligger i hodet, innrømmet Thommessen før han introduserte neste taler, Venstre-leder Trine Skei Grande.

- Ja, president. Det er ikke alltid så lurt at det kommer ut, repliserte Grande.

Bråk i partiet Det er uvisst hva som har rørt seg i hodet til stortingspresidenten. Muligens vandret tankene hen til bråket som har herjet med Senterpartiet den siste tida.
 
Som Dagbladet omtalte i går, endte gårsdagens skjebnemøte i partiets sentralstyre med at ledelsen og resten av sentralstyret stiller sine plasser til disposijon før et ekstraordinært sentralstyr i april.

Etter at partileder Liv Signe Navarsete lørdag varslet sin avgang har diskusjonen gått knallhardt for seg internt i Senterpartiet om hvem som sammen med henne må ta ansvar for krisa og stille sine plasser til disposisjon.

Alle plasser åpne - Et enstemmig sentralstyre har stilt seg bak rådet jeg ga om å kalle inn til et ekstraordinært landsmøte i april. Sentralstyret ønsker å sette partiet i stand til å velge en ny ledelse gjennom en grundig, åpen og demokratisk prosess på fritt grunnlag. Derfor har hele sentralstyret stilt sine plasser til disposisjon, sa avtroppende partileder Liv Signe Navarsete da hun møtte pressen etter møtet.

Det blir altså ekstraordinært landsmøte 7.april. Da skal 300 delegater velge en helt ny ledelse og et nytt sentraltstyre. Det eneste utfallet som er kjent på forhånd, er at Navarsete ikke fortsetter som partileder.

- Jeg er glad for at et samlet sentralstyre har fulgt det rådet jeg kom med på lørdag, sa Navarsete.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer