Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Værsjokk og 43 minus: Unntakstilstand flere steder i USA

«Hercules» herjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Voldsomt snøvær og kulde skaper både glede og kaos flere steder i USA. Der mange kan kose seg i skikkelig vintervær, har blant annet flytrafikken og flere lokalsamfunn opplevd store problemer som følge av de kraftige snømengdene.

Ifølge NTB er over 1800 flyavganger innstilt som følge av uværet, som har fått navnet «Hercules», mens 4500 avganger var forsinket.

Snøstorm O'Hare-flyplassen i Chicago og Newark-flyplassen i New Jersey er foreløpig hardest rammet av snøstormen, men ifølge værmeldingene er det mer i vente - ikke minst ved de store flyplassene i New York.

Meteorologene varsler opptil 25 centimeter nysnø og ned mot 12 kuldegrader i storbyen.

MORO MED SNØVÆR: For mange er det både artig og spennende med skikkelig vintervær - og her hjemme er det trolig også en del som savner skikkelig skiføre. Denne New York-kvinnen benyttet anledningen til å ta en såkalt selfie - et selvportrett med mobiltelefonen - i snøføyka. Foto: EPA / Jason Szenes / NTB scanpix
MORO MED SNØVÆR: For mange er det både artig og spennende med skikkelig vintervær - og her hjemme er det trolig også en del som savner skikkelig skiføre. Denne New York-kvinnen benyttet anledningen til å ta en såkalt selfie - et selvportrett med mobiltelefonen - i snøføyka. Foto: EPA / Jason Szenes / NTB scanpix Vis mer

Spesielt temperaturen virker kanskje ikke avskrekkende for mange nordmenn, men LaGuardia-flyplassen og JFK-flyplassen forbereder seg begge på store problemer.

Det er meldt om storm og kraftig snøfall på Cape Cod, kystområder nord og sør for Boston, i deler av delstaten Maine og på Long Island.

Unntakstilstand Både i Maine og Minnesota ble det torsdag målt helt ned i 43 kuldegrader, og i Boston-området er det varslet opptil 36 centimeter nysnø det kommende døgnet.

Det er erklært unntakstilstand både i Boston og New York, ifølge Reuters.

Ordfører Thomas Merino i Boston opplyser
at at det er forbudt å parkere i en rekke sentrumsgater. Samtidig understreker Menino at hans folk er godt forberedt på snømengdene.

MORO: For mange er snøen først og fremst artig - som her på Times Square. Foto: Reuters / NTB scanpix
MORO: For mange er snøen først og fremst artig - som her på Times Square. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

- Det ser ut til at Moder Jord hadde en ekstra julegave til meg, sier Menino til CNN.

- Bli innendørs Også New York-ordfører Bill de Blasio ber folk holde seg inne hvis de ikke på død og liv må gå ut.

Han råder også folk til å la være å kjøre bil.

- Trenger du ikke å være utendørs, så blir du inne, sier de Blasio.

MÅKER: En mann i Barrington i Illinois har anskaffet snøfreser for å få unna snømengdene. Foto: Daily Herald / AP / NTB scanpix
MÅKER: En mann i Barrington i Illinois har anskaffet snøfreser for å få unna snømengdene. Foto: Daily Herald / AP / NTB scanpix Vis mer

Som nyvalgt ordfører i metropolen blir det kraftige snøværet i amerikanske medier betegnet som de Blasios første virkelige prøve.

Ikke minst fordi han tidligere, slik AP påpeker, har kritisert sin forgjenger Michael Bloomberg for måten han håndterte tidligere uvær på.

Trafikktrøbbel I amerikanske medier meldes det også om en lang rekke større og mindre trafikkulykker som følge av såpeglatte veier. Ifølge Bloomberg er flere veier stengt, fortrinnsvis i kystområder.

Det er uklart hvorvidt noen er blitt skadd i uværet.

JOBBER: Snøen skal åpenbart ikke få ødelegge for butikkenes reklameplakater, og en arbeider gjør det han kan for å rydde unna. Foto: Reuters / NTB scanpix
JOBBER: Snøen skal åpenbart ikke få ødelegge for butikkenes reklameplakater, og en arbeider gjør det han kan for å rydde unna. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
PÅ SPRENG: En brøytebil jobber i nattemørket i Wrentham i Massachusetts. Foto: EPA / NTB scanpix
PÅ SPRENG: En brøytebil jobber i nattemørket i Wrentham i Massachusetts. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer