Værtabbe på direkten

NRK og Meteorologisk Institutt meldte om iskaldt vær i Moss tirsdag.

TABBE: Seerne til NRK Oslo og Viken fikk mandag kveld en kjølig overraskelse. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seerne til NRK Oslo og Viken fikk mandag kveld en kjølig overraskelse.

Skal man tro på værmeldingen fra sendingen, så burde man kle på seg rimelig godt med klær hvis man tar turen til Moss tirsdag.

På værmeldingen i distriktssendingen til NRK Oslo og Viken mandag klokka 19.45 sto det nemlig på skjermen, bak statsmeteorolog Siri Wiberg, at det skulle bli hele 65 minusgrader i Moss.

Det er naturligvis feil, skriver NRK Oslo og Viken på sine nettsider, som også opplyser at du kan sjekke de riktige temperaturene for Østfold-byen på yr.no.

- Oppsiktsvekkende

- Det er jo en teknisk feil, det tar jeg for gitt, sier Eli Halvorsen, publiseringssjef i NRK Oslo Viken til Dagbladet.

Vakthavende meteorolog, Espen Biseth, ved Meteorologisk institutt uttrykker også til Dagbladet at det hadde vært særdeles oppsiktsvekkende hvis værmeldingen faktisk stemte.

- Det hadde vært litt oppsiktsvekkende hvis det var minus 65 grader i Moss tirsdag, men det skyldes nok en teknisk feil. Jeg håper ikke for mossingene at det stemmer, men det skyldes nok en teknisk feil, som jo skjer fra tid til annen, sier Biseth.

GLIPP: TV-seerne fikk servert noe helt uventet under en værmelding i Spokane, Washington søndag 17. oktober. Foto: Twitter / KREM Vis mer

Skjer feil

Det er likevel ikke første gangen at det skjer tekniske feil på værmeldinger.

Biseth forklarer at det kan skje at det blir opplyst feil temperaturer i grafikken på værmeldingene på NRK, som er i regi av Meteorologisk institutt.

Men det kan også skje andre morsomme tabber på direkten.

Tidligere værdame i TV 2, Eli Kari Gjengedal, ble nesten usynlig på sin siste sending i 2012, da man bare kunne se hodet til Gjengedal.

Dette var imidlertid et planlagt stunt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer