Værvarselet du ikke vil lese: Uvær over hele landet

Først kan det bli farlig glatt på Sør- og Østlandet. Så - i helga - kommer det sterk vind landet over.

UVÆR: Sattelittbildet viser lavtrykket som er meldt lørdag. Foto: Yr.no.
UVÆR: Sattelittbildet viser lavtrykket som er meldt lørdag. Foto: Yr.no.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helga blir preget av sterk vind i hele landet. Sterkest blir vinden trolig på Vestlandet og i Trøndelag. Her kommer et lavtrykk inn fra Skagerak natt til fredag.  

Det gjør at vinden kan komme opp i liten storm og sørvestlig sterk kuling, innimellom bygevær som faller som snø eller regn etterhvert som temperaturen synker. 

Flere lavtrykk Nord for Stadt i Midt-Norge minker vinden på fredag, før den øker på igjen lørdag. 

Da treffer et nytt lavtrykk fra vest, noe som sterk vind i hele Midt-Norge og på Vestlandet. I Sogn og Fjordane - som ligger an til å få den kraftigste vinden - kan det bli full storm før vinden løyer lørdag morgen, ifølge meteorolog Haldis Berge. 
 
- Oppsummert blir det mye vær, sier Berge, som følger været i Midt-Norge og på Vestlandet. 

Sterk vind Sterk vind blir det også på Sør- og Østlandet lørdag. 
Meteorolog Aurora Stenmark anslår at vinden kan komme opp i stiv til sterk kuling på kysten.  

Da øker også temperaturen med 5-8 grader i hele Norge opp til Nordland, ifølge Stenmark. Før det får Sør- og Østlandet en periode med klarvær fra torsdag. 

I morgentimene torsdag kan det  bli minusgrader flere steder, noe som kan gjøre at det fryser til etter at en våt onsdag flere steder på Sør- og Østlandet. 

Det kan gi glatte veier spesielt torsdag morgen, ifølge Stenmark.

- Det kan bli vanskelige kjøreforhold, så man bør i alle fall følge med på trafikkoppdateringer, sier hun.   

Mildere lørdag På Sør- og Østlandet er det også varslet nedbør både fredag og lørdag. 

IKKE NOE Å JUBLE OVER: Regn, snø og sludd bidrar til kø ved Økern i retning Sinsen innover mot Oslo på dette bildet. Samme værtype - pluss sterk vind - kan vi ifølge meteorologen vente oss i helga. Men først blir det kaldt.  Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
IKKE NOE Å JUBLE OVER: Regn, snø og sludd bidrar til kø ved Økern i retning Sinsen innover mot Oslo på dette bildet. Samme værtype - pluss sterk vind - kan vi ifølge meteorologen vente oss i helga. Men først blir det kaldt. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer

- Fredag kan det komme som sludd eller snø mange steder, og vi ser for oss at snøgrensa blir ganske lav, sier Stenmark, som anslår at det i alle fall i Oslofjord-området og i indre strøk kan komme til å snø eller sludde. 

Lørdag kommer mer nedbør, men mild og fuktig luft fra sør sørger for at det vil falle som regn, ifølge Stenmark. 

- Søndag blir det litt lettere vær igjen, med kanskje litt nedbør på Sørlandet, sier Stenmark, som opplyser at vinden som herjer Midt-Norge og Sør- og Østlandet lørdag ser ut til å treffe kysten av Norland søndag.