Værvarselet du ikke ville se nå

- Det blir ganske begredelig, dessverre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik oppsummerer Roar Teigen, vakthavende meteorolog ved StormGeo, været i Norge den kommende tida.

Et lavtrykk som kommer fra Atlanterhavet får skylda, og kommer ikke til å bli erstattet av et høytrykk med det aller første.

- Det blir ganske grått og trist. Spesielt seinere denne uka, og ut helga, sier StormGeo-meteorologen.

Vått og vilt

Det blir også vått. Kanskje ikke overraskende er det vestlendingene som får det verst. På deler av Vestlandet kan det komme opp mot 100 millimeter med regn i løpet av denne uka. Høstvær, kaller StormGeo-meteorologen det, og forteller at det kan bli våtere enn normalen.

Det blir også våtere enn normalt i Sør-Norge ut uka, forteller meteorologen.

Neste uke kan det imidlertid komme en såkalt høytrykksrygg over deler av Norge.

Det kan gi blant annet Sørlandet og Østlandet én dag, kanskje to, med sol. Så er regnpausen over, og det blir igjen vått – men kanskje ikke like våt som denne uka blir.

- Med denne høytrykksryggen kan det komme litt lettere vær med mindre bygeaktivitet. Hvor lenge denne ryggen varer, er veldig usikkert, sier Teigen i StormGeo.

Best i nord

Snevet av gode nyheter kommer i form av været i Nord-Norge. Det blir vått også der, men i nord kan man forvente periodevis mer sol enn i resten av landet.

- Større sjanse for bedre vær, og større sjanse for at det blir sol, men også her vil det passere regnbyger, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Granan nevner Bardufoss og Tromsø som steder hvor temperaturen kan stige til opp mot 20 grader. Også på Meteorologisk institutt er de klare på at det blir lavtrykksvær som vil prege Norge i tida framover.

- Lavtrykket blir seigt å bli kvitt, sier Granan.

Vær tålmodig

Og hos StormGeo har de bare ett råd til nordmenn som helst ser at dette ikke været er på vei:

- Vi må prøve å leve litt på den gode perioden vi hadde i mai og i begynnelsen av juni, sier Teigen.

Til og med 15–16 dager fram i tid, ser ikke StormGeo-meteorologen nevneverdig tegn til bedring. Han ber nordmenn om å smøre seg med god tålmodighet.

- Vi blir ofte skuffet om sommeren, men det er fordi vi har høye forventninger. Vi skal ikke avlyse resten av sommeren riktig ennå.