Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vågå Ap kaller inn til styremøte

Skal diskutere Øygards framtid.

MISTER TILLIT: 
Overgrepstiltalte Rune Øygard forlater tinghuset i Lillehammer etter den første uka i rettssaken mot han. Øygard er tiltalt for overgrep mot en mindreårig over en periode på to år.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
MISTER TILLIT: Overgrepstiltalte Rune Øygard forlater tinghuset i Lillehammer etter den første uka i rettssaken mot han. Øygard er tiltalt for overgrep mot en mindreårig over en periode på to år. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aps ledelse, inkludert statsminister Jens Stoltenberg, er svært opprørt over det som har kommet fram i rettssaken og mener det vil være riktig «å gi Vågå Ap råd om å uttrykke mistillit til Øygard».

Nå kaller Vågå Arbeiderparti inn til styremøte for å diskutere Øygards framtid.

- Vi har kalt inn til møte mandag for å snakke om dette. Vi har fått råd fra partisekretær Raymond Johansen, og vil drøfte dette under møtet, sier Leder i Vågå Arbeiderparti, Live Langøygard, til Dagbladet.

Langøygard har ikke hatt direkte kontakt med statsministeren.

- Jeg har ikke hatt kontakt med Jens Stoltenberg, men vi har hatt en løpende dialog med Johansen, sier Langøygard.

Reaksjoner Ifølge Langøygard har det lokale Vågå Ap ikke fått diskutert saken internt enda.

- Jeg har såvidt hatt tid til å prate med meg selv, men jeg har hørt mange reaksjoner etter det som kom fram i retten i dag. Både fra partimedlemmer og andre, sier hun.

Deler av opposisjonen i Vågå kommune har allerede sagt at de mener ordfører Rune Øygard ikke lenger er skikket til ordførervervet og krever hans avgang.

- Uakseptabelt Leder av Oppland Arbeiderparti, Kjersti Stenseng, mener ordbruken er uakseptabel fra en voksen mann til en ung jente.

- Nå skal rettssaken gå sin gang, men på bakgrunn av det som har kommet fram så langt, skjønner jeg at folk reagerer. Det gjør jeg også, sier Stenseng.

Fylkesordføreren i Oppland Gro Lundby (Ap) ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg vil ikke være med å kommentere en slik sak nå, fordi den er til behandling i retten. Jeg er redd våre utsagn nå kan være med på å påvirke utfallet, sier Lundby.