Våger ikke sende sønnen til skolen

ASHLAND, VIRGINIA (Dagbladet): - Gutten vår spiste lunsj på McDonald's her i går. Jeg får kvalmefornemmelser når jeg tenker på det i dag, sier Debbie Baily fra Ashland. Det var her snikskytteren skjøt ned sitt tolvte offer lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Debbie Baily står ved politisperringen rundt kafeene ved avkjøringen fra Interstate 95 utenfor delstatshovedstaden Richmond.

Lørdag kveld stoppet en 37-åring på gjennomreise her for å spise. På vei tilbake til bilen ble han skutt ned på parkeringsplassen. Han ligger nå hardt skadd på et sykehus i Richmond.

Uvirkelig

Dagbladet treffer Debbie og mannen hennes Nat morgenen etter at skuddet falt. Situasjonen er helt uvirkelig. Helikoptere svirrer over oss. Politifolk er overalt. Horder av fotografer, kamerafolk og reportere er i arbeid.

Familien Baily har handlet på kjøpesenteret rett ved siden av parkeringsplassen hvor snikskytteren slo til.

- Om de stenger skolen eller ikke, så vil jeg uansett holde Bill hjemme i morgen. Jeg tør ganske enkelt ikke sende han til skolen, sier Debbie.

Hun har fryktet dette lenge. På jobben hennes i et forsikringsselskap har det versert mengder med e-mail om snikskytteren. I flere av dem sto det at han nå ville bevege seg lenger sør i Virginia. Hun ble urolig av disse mailene, men lot likevel livet gå som vanlig.

Lørdag var sønnen med på en lenge planlagt klassetur med innlagt lunsj på McDonald's. Nå kan det se ut som om snikskytteren allerede da hadde peilet seg inn skogholtet bak restauranten Ponderosa.

Mange valg

Den 37 år gamle mannen som ble skutt, kunne velge mellom mange restauranter da han og kona bestemte seg for å stoppe og spise lørdag kveld. De valgte steak-restauranten Ponderosa, oppkalt etter farmen i TV-serien «Bonanza» fra 70-tallet. Ved 20.30-tida, på vei ut til bilen som sto bak restauranten, blir han skutt i magen. Han går tre skritt mot bilen og faller sammen. En kvinne ser dem, løper inn på bensinstasjonen og får tilkalt politiet.

Berolige

Sheriffen i Hanover County, Stuart Cook, kommer ut av det midlertidige politihovedkvarteret på åstedet. Han ser på presseoppbudet og beklager at han har lite informasjon å gi. Han bekrefter at politiet arbeider som om angrepet lørdag kveld var utført av den nå velkjente snikskytteren. Kula som ble brukt, befinner seg fortsatt inne i offerets kropp. Inntil den er funnet og analysert, vet man ikke om snikskytteren er gjerningsmannen. Sheriffens viktigste ærend er imidlertid å forsøke å berolige publikum.

- Vi gjør alt som kan gjøres, sier han flere ganger.

Ikke en kunde

- Ja, hva skal politiet gjøre? spør Diane Snow. Hun driver The Liliac Boutique i Ashland. Dagbladet er de første innenfor døra hennes denne dagen. Ikke en kunde har vært her. Snikskytteren har fått folk til å holde seg hjemme.

- Selvsagt er det forferdelig at han dreper og skader folk. Men fortsetter han, vil dette også ødelegge business. Ingen tør å gå ut og handle annet enn mat, sier Diane Snow.

Hun er bosatt sør for Richmond og kjører hver dag motorveien rundt byen for å komme til jobb.

- Bilturene er det som skremmer meg mest, sier hun. Todd Dykschan sier:

- Dette preger livet. Vi må ta forholdsregler, selv om det byr meg imot å la meg dirigere av en snikskytter.

SKREKKSLAGNE: Debbie og Nat Baily vi holde sønnen Bill hjemme fra skolen uansett hva skolemyndighetene i Ashland, Virginia måtte bestemme.