Nytt produkt:

«Vagina-potetgull» sjokkerer

Ifølge produsenten skal den oppsiktsvekkende snacksen motvirke sextørke.

NOE FOR DEG?: Den siste nyheten fra den litauiske snacks-produsenten Chazz overlater lite til fantasien. Foto: Jam Press
NOE FOR DEG?: Den siste nyheten fra den litauiske snacks-produsenten Chazz overlater lite til fantasien. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert

Kunne du tenke deg å piffe opp helgekosen med litt snacks utenom det vanlige?

Da er kanskje «vaginapotetgull» noe for deg.

Det Litauen-baserte chips-selskapet Chazz sitt nye produkt koster ni euro, rundt nitti norske kroner, og får ikke uten grunn stor oppmerksomhet langt utenfor Litauens grenser.

Ifølge produsenten skal potetgullet smake som det kvinnelige kjønnsorgan, en smak de har kommet fram til etter omfattende «prøvetesting» og hjelp fra bedriftens egne ansatte.

Produktet skal allerede være utsolgt, men ifølge nettsida er nye leveranser på vei.

KOKER: Etter at en bruker delte sin «sex-musikk» på Reddit har en spesiell sang fått enorm oppmerksomhet i sosiale medier. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Hvorfor?

Du lurer kanskje på hva potetgull med smak av vagina skal tjene til?

Chazz hevder å være bekymret for det de opplever som sextørke i millenniumsgenerasjonen, et begrep som brukes om generasjonen som ble født fra starten av 1980-tallet til midten av 1990-tallet.

Produsenten hevder at forskning viser en «katastrofal sex-trend» i denne aldersgruppen, som angivelig foretrekker sosiale medier framfor hygge i senga.

Den utradisjonelle snacksen skal derfor være produsentens forsøk på å inspirere såkalte «millenials» til å ha mer sex.

- Det er ikke til å tro at noen setter sosiale medier høyere enn kommunikasjon, dating og ekte sex, heter det i en uttalelse fra Chazz.

De seinere åra har det kommet flere undersøkelser som peker i retning av at millenniumsgenerasjonen har mindre sex enn sin foreldre.

ETTERFORSKES: Oakland-politiet etterforsker nå det som skal være et sex-stunt på tribunen i en baseballkamp mellom Oakland Athletics og Seattle Mariners. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Twitter Vis mer

I 2015 viste en studie fra National Library of Medicine i USA at denne aldersgruppen ikke bare hadde mindre sex enn foreldregenerasjonen, men også at de hadde færre sexpartnere.

En spørreundersøkelse fra 2020 viste også at unge amerikanere har mindre sex enn før, ifølge Forskning.no.

Sendt på jakt

Selv om snacks-produsenten ikke har gått i detalj på hvordan de ansatte har bidratt til å smaksette potetgullet, blir de ansatte beskrevet som «unge, modige og sosialt ansvarlige».

Slik beskriver selskapet selv prosessen:

- Vi har tatt utviklingen av denne smaken veldig seriøst og valgt ut de fem modigste og mest erfarne teammedlemmene (kvinner og menn) og sendt dem på individuell jakt for så å komme tilbake med en liste over smaker.

KRITISERT: I 2020 slapp Netflix den erotiske dramafilmen «365 Days», som fikk mye oppmerksomhet for de ville sexscenene. Nå kommer tredje filmen i serien. Video: Rød Løper / Netflix Vis mer

Andre ansatte har også bidratt med research, blant annet ved å gå inn i fora på Internett for å finne ulike synspunkter på hvilke smaker folk flest forbinder med det kvinnelige kjønnsorgan.

Etter flere runder skal de ha kommet fram til en smak de hevder er så nærme som det er mulig å komme.

Og det er ikke småtteri skaperne lover på sine nettsider:

- Etter å ha smakt vil du huske dine villeste kjærlighetsopplevelser, din første ekte kjærlighet, og kanskje til og med miste din orale jomfrudom.

Om produktet slår vanlig, saltet potetgull med Holiday-dipp, tja, det er ikke godt å si.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer