Vailum-flom på nettet

De seks første månedene i år beslagla Tollvesenet 175 000 beroligende piller. Pillene ble bestilt av nervøse nordmenn med tilgang på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollvesenet har siden begynnelsen av 90-tallet beslaglagt et kraftig økende antall beroligende piller, melder Aftenposten. Økningen forklares med utbredelsen av internett, der de ulovlige pillene bestilles. - Thailand er eksportland nummer én for denne typen smuglervarer. Flere internett-steder tilbyr dette stoffet til en billig penge, sier tolldirektør Marit Wiig. Særlig populær er såkalt blåvalium.

Større narkobeslag

Det er ikke bare strømmen av piller som er tiltagende. Tollvesenets har hittil i år beslaglagt atskillig mer tyngre narkotiske stoffer enn på samme tid i fjor. 0,4 kilo kokain i fjor har økt til 6 kilo, 9,1 kilo heroin til 16 kilo. Beslaget av amfetamin har økt fra 20,3 kilo til 32,7 kilo.

- Årsaken til økningen er ikke først og fremst flere beslag, men at partiene er større, sier Wiig. - Dette dreier seg om profesjonelle smuglere som driver organisert narkotikatrafikk.