«Vakker hjelper»

Ingrid Alexandra betyr «vakker hjelper» eller «vakker forsvarer».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingrid er et nordisk navn som har norrøn opprinnelse. Ingrid betyr vakker. Navnet ble mye brukt på 1300-tallet, og var svært populært fra rundt 1880 til 1920. Deretter avtok navnets popularitet fram til rundt 1970, da det atter en gang ble populært, ifølge Norsk navneleksikon.

Alexandra er den feminine formen av Alexander og er et navn med gresk opprinnelse. Navnet betyr forsvarer og hjelper. Alexandra har vært sporadisk brukt fra 1880 til 1940-årene i Norge, og fram til 1990-årene oppnådde navnet en popularitetsbølge. Bare fra 1997 til 2002 økte antall personer med Alexandra som fornavn med nesten 50 prosent.

Alexandra er et velkjent kongelig navn i Europa, og kong Olav, den nyfødte prinsessens oldefar, het opprinnelig Alexander.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits nyfødte datter deler fornavn med Mette-Marits farmor, Ingrid A. Høiby. Ingrid er også et kongelig navn i Bernadotte-slekta, fra blant annet dronning Ingrid, mor av Danmarks dronning Margrethe, som opprinnelig var svensk prinsesse.

(NTB)