Vakkert farvel med Kristin

Til tonene fra musikken hun elsket, fra filmen «Titanic», ble 12 år gamle Kristin Juel Johannessen fulgt til graven i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hedrum kirke var vakkert pyntet med et hav av blomster. Kransene og oppsatsene fylte både koret, kisten og hele midtgangen. Nydelige blomster til minne om en jente som endte sitt liv så altfor tidlig.

Flere hundre personer var møtt opp for å ta det siste farvel med Kristin. Våpenhuset var fullt av folk på klappstoler, og utenfor kirken sto rundt 50 personer som ikke fikk plass.

Dyrebare minner

Etter en innledning av trompetist Jan Olav Røine og organist Halvard A. Brattvoll, sang Tone Krohn Henriksen «My heart will go on» fra Titanic.

- Kristin så filmen flere ganger, og elsket denne musikken. Den handler om å ta vare på det umistelige i hjertet sitt. Jeg vet at dere som sitter her, bærer på minner om en flott og livsglad jente. Deres hjerter skal fortsette å slå. Ta vare på de dyrebare minnene, sa fungerende sogneprest Jan Petter Terkelsen i sitt minneord over Kristin.

Deretter leste Torill Odden dikt fra minneboken til Kristins storesøster.

- Du fylte vårt liv med glede. En glede som gjorde oss glad. Du fylte vårt liv med rikdom. En rikdom ingen kan ta», het det i ett av diktene.

Livsglad jente

Presten tegnet et varmt og ærlig bilde av den 12 år gamle jenta. En aktiv jente med mange venner, som var opptatt av dyr, idrett og bøker.

- Kristin ble bare 12 år gammel. Men hun hadde et godt liv, og hun frydet seg over det levende rundt seg. Det skjedde en forbrytelse. En sunn og glad jente er død. Noe er gått i stykker i alle oss som sitter her. Men vi kan knapt ane den sorgen som den nærmeste familien føler, sa presten.

Han oppfordret naboer og venner til å støtte familien, være hos dem, holde rundt dem og gråte med dem. Sammen ba alle de frammøtte om at Gud skulle gi dem kraft og styrke til å klare morgendagen og framtiden.

Rektor Guldbrand Gaasholt ved Bommestad skole la ned kranser på vegne av Kristins klassekamerater.
Hele bygda møtte fram i begravelsen til Kristin Juel Johannessen. Med tause klemmer forsøkte venner og naboer å si det som ingen ord kan uttrykke, sorgen over å følge en 12 år gammel jente til graven.