Klimatoppmøtet COP26 i Glasgow:

«Våkne opp, Boris»

Jon Blund har krevd nok et offer i Glasgow, hevder kritikerne. Nå får Storbritannias statsminister gjennomgå.

SØVNIG? Storbritannias statsminister Boris Johnson anklages for å ha tatt seg en blund under åpningsseremonien til FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow. Foto: AFP / NTB
SØVNIG? Storbritannias statsminister Boris Johnson anklages for å ha tatt seg en blund under åpningsseremonien til FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow. Foto: AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord, men bilder fanger bare øyeblikk i tida.

Det burde kanskje høylytte kritikere av Boris Johnson hatt i mente før de kastet seg over et blinkskudd av Storbritannias statsminister fra FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow.

Bildet viser - tilsynelatende - hvordan Jon Blund har krevd nok et offer under klimatoppmøtets mange og lange taler, men man behøver ikke tusen ord for å slå fast at bildet ikke forteller hele historien.

«Våkne opp, Boris»

Bildet som har skapt oppstandelse i britisk presse, ble tatt under klimatoppmøtets offisielle åpningsseremoni mandag, og viser FNs generalsekretær António Guterres, Boris Johnson og BBC-programleder Sir David Attenborough.

Johnson sitter i midten mellom Guterres til venstre i bildet og Attenborough til høyre i bildet.

Guterres og Attenborough sitter begge med munnbind, og følger tilsynelatende med på seremonien. Johnson er ikke iført munnbind, og fordi statsministeren har lukket øynene, kan det se ut til at han sover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer