<strong>BEKREFTER:</strong> Flyselskapet Air Canada bekrefter at Tiffani Adams ble funnet alene i et fly på flyplassen i Toronto. Foto: NTB Scanpix
BEKREFTER: Flyselskapet Air Canada bekrefter at Tiffani Adams ble funnet alene i et fly på flyplassen i Toronto. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Våknet alene på mørkt fly

På vei fra Quebec til Toronto i Canada, sovnet Tiffani Adams på et fly. Timer etter landing, våknet hun iskald og alene på det bekmørke passasjerflyet, skriver hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nylig opplevde Tiffani Adams en marerittliknende hendelse da hun fløy med flyselskapet Air Canada fra Quebec til Toronto, forteller hun åpenhjertig i et Facebook-innlegg.

Søndag bekrefter Air Canada hendelsen, og uttaler at de undersøker egne rutiner.

- Jeg ønsker å finne ut om noen har opplevd noe liknende. Fordi det har gått ti dager, og jeg er fortsatt et vrak. Jeg klarer ikke å håndtere følelsene mine, og ønsker råd til teknikker som kan hjelpe meg, skriver Adams i innlegget, som ble publisert 19. juni.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 13.03.2015 SNEIER STRANDGJESTENE: Flyentusiasten Dez Rosswess har filmet utallige flylandinger verden over. Denne innflyvningen på Princess Juliana internasjonale lufthavn tror han er en av de laveste foretatt over Maho Beach. Video: Dez Rosswess Vis mer

Våknet alene

Adams skulle reise fra Quebec hvor hun hadde besøkt venninna Deanna Noel-Dale, da hendelsen fant sted. Hun forklarer at hun fant seg til rette på flyet, og hadde en hel stolrekke for seg selv.

Hun antar at hun sovnet før flyet var halvveis til Toronto, en flygning som tar halvannen time, ifølge Adams. Noen timer etter at flyet hadde landet våknet hun iskald og alene i et bekmørkt fly, hevder hun.

Adams skriver at hun har en angstlidelse, og omtaler opplevelsen som skremmende.

- Jeg trodde at jeg hadde et mareritt, for hvordan kan dette skje? spør hun.

Ringte Noel-Dale

Videre ringte Adams venninna Noel-Dale, men telefonen gikk tom for strøm etter noen sekunder.

- Jeg forsøkte å fokusere på pusten min, for å kontrollere panikkanfallet. Samtidig forsøkte jeg å lade telefonen min, men det var ikke noe strøm ettersom flyet var stoppet.

Adams skriver at hun forsøkte å gi lyssignal med en lommelykt hun fant, før hun etter hvert klarte å åpne en av flydørene. Adams antar at det var omtrent 15 meter fra åpningen og ned til bakken.

RETT FØR EN KRASJLANDING: En flyentusiast fanget øyeblikket da et fly prøver å lande i sterk vind i Praha, 4. oktober. Klippet er sett over en halv million ganger. Video: YouTube/ Radko Našinec via Storyful Vis mer

Person til unnsetning

Hun turte ikke å hoppe ned uten stige, og fikk heller ikke kontakt med noen ansatte ved flyplassen med det første.

Noel-Dale skriver i et annet Facebook-innlegg at hun kontaktet flyplassen, og ba ansatte om å se etter venninnen.

- Da jeg så bagasjebilen kom kjørende mot meg, satt jeg bokstavelig talt og dinglet med beina utenfor flyet. Personen som kom kjørende var i sjokk, og spurte hvordan i huleste noen hadde klart å forlate meg på flyet, skriver hun.

Personen som kom til unnsetning hadde med seg en stige og klarte å få Adams ned fra flyet, slik at hun endelig kunne reise hjem.

Adams skriver i innlegget at hun har våknet opp om nettene redd og bekymret etter opplevelsen.

Air Canada bekrefter

Etter at Adams delte historien sin på Air Canadas Facebook-sider, har historien blitt publisert av blant andre The Guardian, Sky News og BBC.

Air Canada bekrefter hendelsen overfor The Guardian, og opplyser at de undersøker hvordan besetningen klarte å overse Adams da de forlot flyet.

Flyselskapet ønsker derimot ikke å kommentere hvilke prosedyrer de har for å sjekke at ingen blir etterlatt.

- Vi undersøker fortsatt hendelsen, så kan ikke gå nærmere inn på detaljer. Vi kan heller ikke kommentere hvilke prosedyrer vi følger før vi forlater flyet, eller hvordan passasjeren kan ha blitt oversett, uttaler flyselskapet til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer