- Våknet av at noen holdt på med meg

Kvinnen (20) brøt sammen i tårer da hun forklarte seg om den såkalte nachspiel-voldtekten på Sandaker. Tiltalte (29) nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag startet rettssaken mot en voldtektstiltalt 29 år gammel mann i Oslo tingrett. Aktor mener mannen voldtok en 20 år gammel kvinne i en leilighet på Sandaker i juli i fjor.

- Jeg erkjenner ikke straffskyld for dette, sier 29-åringen i sin forklaring i retten i dag.

Ord mot ord Statsadvokat Jens Olav Sæther må bevise at kvinnen ikke var i stand til å motsette seg samleie og må ha forstått at hun motsatte seg dette.

- Det er mange eksempler på slike såkalte naschpiel-voldtekter. Det står ofte om ord mot ord, men vi mener å ha bevis for at han har gjort seg skyldig i dette, sier Sæther til Dagbladet.

Bevis i saker som betegnes som overfallsvoldtekter, som DNA og lignende, kan ikke brukes på samme måte i slike saker ettersom begge parter erkjenner at samleie har skjedd.

- Våknet av samleie Den 20 år gamle kvinnen forklarte seg i dag om hva som hadde skjedd. Hun fortalte at hun hadde vært på vorspiel i leiligheten tidligere på kvelden, sammen med flere venner og tiltalte. Hun forklarte at hun aldri har hatt kontakt med tiltalte tidligere.

- Det var god stemning på vorspielet, bortsett fra at jeg var litt lei meg fordi ekskjæresten holdt på med noen andre. Så jeg drakk kanskje litt ekstra mye på grunn av det, forklarer 20-åringen.

Hun forteller at de dro ut på byen, men at hun straks ble dårlig på utestedet og dro tilbake til leiligheten sammen med noen venninner.

- Jeg gikk og la meg i leiligheten med en gang da vi kom hjem. Jeg våknet av at noen holdt på med meg uten at jeg hadde samtykket til noe som helst. Jeg kjente et ubehag, med døset bort igjen. Jeg har nok aldri vært så full som den kvelden.

- Ble helt sjokkert - Jeg hadde ikke gitt noen antydninger til noe den kvelden, og hadde ikke hatt en eneste ordentlig samtale. Jeg flørtet aldri med ham. Jeg ble helt sjokkert, men det var nesten som å være bedøvet. Jeg skjønte hva som skjedde, samtidig som jeg ikke skjønte hva som skjedde, mens jeg sovnet.

Kvinnen forteller at hun hadde angst i dagene etter og har slitt med å sove og gå ut.

- Nå går det bedre, men visse ting har forandret seg. Jeg orker ikke å la dette knekke meg. Men når jeg leser ordet voldtekt, husker jeg alt som skjedde på nytt. Fordi det skjedde meg, sier 20-åringen og bryter ut i gråt.

Tiltalte forklarte selv at de hadde frivillig sex.