Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våknet av at taket blåste av huset

Uvær herjet på Vestlandet i natt. Obs-varsel om vanskelige kjøreforhold sendt ut for store deler av landet.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Det er glatte veier enkelte steder i Sør-Norge lørdag. Her fra E6 ved Stange i Hedmark. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Det er glatte veier enkelte steder i Sør-Norge lørdag. Her fra E6 ved Stange i Hedmark. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandagen fikk en dramatisk start for beboerne i en tomannsbolig i Fjell kommune i Hordaland. Uværet som har preget deler av Vestlandet rev til slutt av taket på boligen.

- De våknet av at taket blåste av huset. Vi fikk melding om hendelsen like før klokka 6.30, forteller vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen i Hordaland.

Brannmannskaper rykket ut til stedet og hadde en halvtime senere kontroll på situasjonen.

Taket hadde da blåst videre og landet på to biler som sto på en parkeringsplass like ved. Det er uklart hvor store skader bilene har fått som følge av hendelsen.

- Ingen personer ble skadet i hendelsen, sier Lund til Dagbladet.

Vanskelige kjøreforhold

Det verste uværet skal nå være over på Vestlandet. Statens vegvesen oppfordrer likevel bilistene til å kjøre etter forholdene, og Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark, Agder, Rogaland og Nord-Norge.

På Østlandet er det snø og stedvis sludd og regn som fører til de vanskelige forholdene. Fra mandag ettermiddag ventes det store mengder snø i Oslo og Akershus. På disse stedene bør det ikke kjøres uten vinterdekk, ifølge Yr.no.

I Rogaland er det nedbør som fører til vanskelige kjøreforhold og forsinkelser. I Vest-Agder og Rogaland er det er ventet mellom 50 og 70 millimeter nedbør, enkelte steder 100 millimeter, det neste døgnet.

Lenger nord er det varslet økt vind til full storm utsatte steder i Hordaland, Sogn og Fjordane og Trøndelag. Den kraftige vinden vil varer til og med tirsdag.

I Nord-Norge er vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind og snøfokk.

Stengte fjelloverganger

Europavei 16 over Filefjell er den enste fjellovergangen mellom øst og vest som er åpen mandag morgen.

Samtidig er flere fjelloverganger i Sør-Norge stengt eller har kolonnekjøring. Blant annet er europavei 6 over Dovrefjell og riksvei 13 over Vikafjellet stengt. På europavei 134 over Haukelifjell og riksvei 15 over Strynefjellet er det kolonnekjøring.

På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet har det siden 18-tiden søndag kveld vært så vanskelige kjøreforhold at det bare er tyngre kjøretøy, de over 7,5 tonn, som får være med i kolonnene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling