Våknet av at taket blåste av huset

Uvær herjet på Vestlandet i natt. Obs-varsel om vanskelige kjøreforhold sendt ut for store deler av landet.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Det er glatte veier enkelte steder i Sør-Norge lørdag. Her fra E6 ved Stange i Hedmark. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Det er glatte veier enkelte steder i Sør-Norge lørdag. Her fra E6 ved Stange i Hedmark. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandagen fikk en dramatisk start for beboerne i en tomannsbolig i Fjell kommune i Hordaland. Uværet som har preget deler av Vestlandet rev til slutt av taket på boligen.

- De våknet av at taket blåste av huset. Vi fikk melding om hendelsen like før klokka 6.30, forteller vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen i Hordaland.

Brannmannskaper rykket ut til stedet og hadde en halvtime senere kontroll på situasjonen.

Taket hadde da blåst videre og landet på to biler som sto på en parkeringsplass like ved. Det er uklart hvor store skader bilene har fått som følge av hendelsen.

- Ingen personer ble skadet i hendelsen, sier Lund til Dagbladet.

Vanskelige kjøreforhold

Det verste uværet skal nå være over på Vestlandet. Statens vegvesen oppfordrer likevel bilistene til å kjøre etter forholdene, og Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark, Agder, Rogaland og Nord-Norge.

På Østlandet er det snø og stedvis sludd og regn som fører til de vanskelige forholdene. Fra mandag ettermiddag ventes det store mengder snø i Oslo og Akershus. På disse stedene bør det ikke kjøres uten vinterdekk, ifølge Yr.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer