Våknet av døds-smell

MEHEIA (Dagbladet): Trailersjåfør Svein Karlsmoen fra Trysil lå og sov i førerhuset like ved Kongsberg, da han våknet av dødssmellet. Bilisten mistet herredømmet over bilen og braste rett inn i traileren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilisten, 34-årige Lars Magne Omtvedt fra Oslo ble transportert med ambulansehelikopter fra ulykkesstedet til Ullevål sykehus. Men han døde av skadene.

Den fatale ulykken fant sted på Meheia 10 kilometer vest for Kongsberg natt til tirsdag.

Voldsomt smell

- Jeg våknet av et voldsomt smell. Jeg sto opp og så at bilen hadde kjørt rett inn i traileren min. Jeg fikk meg litt av en støkk og forsto straks at bilisten var ille ute, forteller sjåfør Svein Karlsmoen til Dagbladet.

Karlsmoen, som kjører for et transportfirma i Trysil, var på vei hjemover fra Haugesund da han fant det best å ta seg en pust i bakken på rasteplassen på Meheia. Bilisten som så tragisk forulykket, var på vei vestover i retning Telemark og Vinje da han mistet herredømmet over bilen, en Volkswagen Passat.

Trailersjåføren skal ta seg et par dager fri etter den tragiske hendelsen.

- Jeg ble temmelig skjelven, forteller han til Dagbladet. Karlsmoen ble for øvrig ikke skadd i ulykken.

Politibetjent Tord Grimnes ved Kongsberg politikammer forteller til Dagbladet at meldingen om ulykken nådde politikammeret 23.36.

Annen bil

Kort etter midnatt tirsdag ble mannen fløyet bort fra ulykkesstedet. Da var han fremdeles i live, men ikke ved bevissthet.

Før bilisten endte sin ferd hadde han sneiet borti en møtende bil med henger. Føreren av denne bilen ble ikke skadd. Det var denne mannen som straks fikk varslet politiet om ulykken.

- Vi vet ikke hva som konkret var årsaken til ulykken, forteller Grimnes ved Kongsberg politikammer.