HACKET: Ellen og Nathan Rigney våknet opp midt på natten. Det viste seg at babymonitoren deres var hacket. Video: CNN Vis mer

Våknet av et pip. Så hørte foreldrene: «Jeg er på rommet til babyen deres»

- Jeg skal kidnappe barnet deres. Jeg er på rommet hans.

Natt til mandag lå ekteparet Ellen og Nathan Rigney og sov. De ble vekket av et pip. Det som fulgte, kunne de nesten ikke tro:

Plutselig hørte de en stemme som begynte å spy ut seksuelle gloser gjennom sønnens babymonitor, forteller de til nyhetsstedet KRPC.

Ekteparet fikk en brå oppvåkning, og slo på lyset i rommet. Denne gangen slo kameraet på foreldrenes babymonitor seg på, og stemmen ba dem slå lyset av igjen, ifølge ekteparet.

Så:

- Jeg skal kidnappe barnet deres. Jeg er på rommet hans.

Hacket

Faren løp så opp på sønnens soverom, men der lå barnet og sov. Det var ingen andre i rommet. Det var da ekteparet innså at babymonitoren deres hadde blitt hacket.

De reagerte med å stenge det trådløse internettet, som monitoren var koblet til, og ringe politiet.

- Det var ubehagelig. Det skal jo egentlig gi deg en trygghet, men så føler du akkurat det motsatte. Jeg vet ikke hva jeg skulle tenke. Jeg kommer aldri til å glemme den stemmen, sier Ellen Rigney til KRPC.

Ifølge Washington Post er det ikke første gang foreldre opplever at noe lignende har skjedd med babymonitoren.

Ber kundene passe på sikkerheten

Et annet amerikansk par hevdet i juni at linsa på babymonitoren beveget seg av seg selv, og de mistenkte at noen hadde hacket seg inn på den. I 2015 hevdet et annet par at de hadde funnet bilder av barnet deres på internett, som også var tatt fra en babymonitor.

- Mange hackere scanner bare gjennom for å se hva de kan finne. Og hvis de finner noe - hva kan de gjøre med det, sier Mary Dickerson, sikkerhets- og informasjonssjef ved Universitetet i Houston til KRPC.

Ifølge Washington Post er en babymonitor én av mange ting i hjemmet som kan bli hacket. De fleste gjenstander knyttet til internett kan bli det - blant annet printer og termostater.

Produsenten av ekteparet Rigneys monitor opplyser overfor Washington Post at de oppfordrer kundene til å bruke totrinns-bekreftelser når de logger seg på. Produsenten tror også at noen kunder kan ha brukt samme passord som de andre på andre produkter, og at lekkasjer derfra kan ha ført til at de så kommer seg inn på babymonitoren.