- Våknet av kraftig røyklukt

En leilighet ble røykskadet etter en brann i et garasjeanlegg under en boligblokk på Vestli i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 125 beboere ble evakuert fra en boligblokk etter at det tok fyr i et garasjeanlegg under blokka i Ragnhild Schibbyes vei på Vestli i Oslo.

Brannen ble slukket rundt klokka halv ett natt til fredag, etter at brannvesenet først meldte at de ikke hadde kontroll på brannen.

- Vi har evakuert 125 personer fra tre oppganger i blokka. Ingen er savnet etter brannen, opplyser vaktkommandør Roy Kristoffersen i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.no.

- Trodde det brant i leiligheten

Magda Los-Demianuk var en av de 125 beboerne som ble evakuert fra blokka.

- Jeg våknet av en kraftig røyklukt, og trodde det var lampa i leiligheten som brant. Men så hørte jeg noen som skrek høyt, gikk ut og oppdaget røyken i gangen. sier Los-Demianuk til Dagbladet.no.

Sammen med mannen Ireneusz Demianiuk og sønnene Mateusz (11) og Maximilian (3) ble hun evakuert til et garasjeanlegg i nærheten  

De evakuerte fikk etter hvert komme tilbake til leilighetene sine.

BRANT I GARASJEANLEGG: Tre biler ble helt utbrent etter en eksplosjonsartet brann i et garasjeanlegg. Fra blokka over garasjeanlegget måtte 125 personer evakueres. Foto: TORBJØRN GRØNNING
BRANT I GARASJEANLEGG: Tre biler ble helt utbrent etter en eksplosjonsartet brann i et garasjeanlegg. Fra blokka over garasjeanlegget måtte 125 personer evakueres. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Uklar brannårsak

Det er store røykskader på en leilighet som ligger over garasjeanlegget. Tre biler og en moped i garasjen er totalskadet etter brannen.

- Vi vet ikke hva brannårsaken er, sier innsatsleder Rune Ullsand til Dagbladet.no.

Det ble først meldt om at det dreide seg om en eksplosjonsartet brann, men det viste seg i å ikke stemme.

- Det virket en stund veldig dramatisk med flere meldinger om eksplosjoner fra garasjeanlegget. Status er at det var dekkene på bilene som eksploderte på grunn av den voldsomme varmen, og ikke bilene i seg selv, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

12 brannbiler rykket ut til brannen, som ble meldt kl 23.50 torsdag kveld.

- Våknet av kraftig røyklukt
VÅKNET AV RØYKEN: Ireneusz Demianiuk, Magda Los-Demianiuk og sønnene Mateusz (11) og Maximilian (3) i vogna var blant de 125 evakuerte.
SPREDTE SEG TIL LEILIGHET OVER: Brannen startet i garasjeanlegget under blokkene.