Pytonslange

Våknet av pytonslange på soverommet

Da kvinnen skjønte at lydene på soverommet ikke var en drøm, bråvåknet hun.

UBUDEN GJEST: Å bli vekket av en stor pytonslange midt på natta, er ikke noe mange drømmer om. En kvinne i Australia opplevde å våkne opp til et ekte mareritt søndag morgen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.
UBUDEN GJEST: Å bli vekket av en stor pytonslange midt på natta, er ikke noe mange drømmer om. En kvinne i Australia opplevde å våkne opp til et ekte mareritt søndag morgen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock. Vis mer
Publisert

Søndag morgen opplevde en kvinne i Australia å bråvåkne av at en ubuden gjest hadde tatt seg inn på soverommet hennes.

Ifølge Stuart McKenzie, som driver Sunshine Coast Snake Catchers, hadde kvinnen stusset over noen lyder inne på rommet. Da hun slo på nattbordslampen fikk hun seg en heftig overraskelse.

På rommet

Da oppdaget hun til sin store forskrekkelse, at hun ikke var alene på rommet.

Ved siden av sengen hennes kravlet en stor teppepyntonslange på gulvet. Arten er en av de mest utbredte pytonartene i Australia.

- Dette er ikke akkurat den besøkende du vil ha på soverommet ditt klokka to om morgenen. Kvinnen ble skrekkslagen da hun tente på lyset og så den store pytonslangen ved siden av sengen, skriver Stuart McKenzie på Facebook.

KVELERTAK: Brannmannen Phinyo Pukphinyo viser hvordan en pytonslange kan kvele et menneske på bare sekunder. Reporter: Madeleine Liereng. Video: Newsflare Vis mer

Mange babyslanger

Han bedyrer at livet hennes aldri var i fare, og at betjenten som ble sendt til stedet raskt fikk kontroll på situasjonen og slangen.

Ifølge Store Norske leksikon er teppepyton en kvelerslange som kan bli 2-4 meter lang og veier rundt 15 kilo. Den er tillatt som hobbydyr i Norge og er ikke giftig for mennesker.

Newsweek skriver at slangen som ble funnet på kvinnens soverom ble anslått til å være rundt to meter lang.

- Dette er tiden på året der slanger er på farta, stort sett, bare på jakt etter mat og da kan snike seg ganske enkelt inn i hjemmene. Det er avlssesong, og mange babyslanger blir født i denne perioden, sier McKenzie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer