Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våknet av rop etter knivdrap: - Det var en stor ansamling av folk, spesielt mange barn

Mann knivdrept på fortauet på Grønland i Oslo.

NABO:  Jan William Haagensen bor rett ved åstedet for knivdrapet på Tøyen, og ble vitne til forsøket på å redde mannens liv. Han sier det var mange barn på stedet like etter at en mann hadde blitt knivstukket og drept på Grønland i dag tidlig. Foto: Matias Ytterstad
NABO: Jan William Haagensen bor rett ved åstedet for knivdrapet på Tøyen, og ble vitne til forsøket på å redde mannens liv. Han sier det var mange barn på stedet like etter at en mann hadde blitt knivstukket og drept på Grønland i dag tidlig. Foto: Matias Ytterstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fikk 08.21 i dag tidlig melding om en mann som var blitt knivstukket på Grønland i Oslo. Han ble erklært død kort tid seinere.

Drøyt 40 minutter før hadde politiet fått melding om en knivstikking på Manglerud i Oslo, der en kvinne ble drept. Knivdrapet på Grønland der en voksen norsk mann av utenlandsk opprinnelse ble drept, er i en svært travel gate.

En mann i 50-åra politiet mener har en relasjon til ofrene, ble pågrepet like etter klokka 12.00 i dag.

- Guffent Jan William Haagensen bor rett ved åstedet for knivdrapet på Tøyen, og ble vitne til forsøket på å redde mannens liv.

- Jeg våknet av roping og bikkja reagerte. Jeg tenkte ikke så mye over det før jeg så ut av vinduet. Da så jeg en ansamling av folk, spesielt mange barn. Dette skjedde jo rett før skolestart, sier naboen, som Dagbladet har snakket med.

Han forteller hvordan det etter hvert ble et stort oppbud av politi og ambulanse på stedet.

Mannen, som seinere døde av knivstikkene han ble påført, ble funnet liggende på utsida.

- Jeg så hvordan han ble lagt på båre og fraktet bort av ambulanse. Han var fortsatt i live da. 

Flere naboer Dagbladet har snakket med skildrer et nabolag som er satt sammen av flere etniske minoriteter og mange utleieboliger. 

- Det er guffent at sånt skjer, sier en av naboene Dagbladet har snakket med.

- Mer bråk i området På det samme gatehjørnet på Grønland der knivstikkingen fant sted litt over klokka åtte i morges, ligger kebabrestauranten Kebabish Original.  

Like etter at åstedsgranskerne har gjort seg ferdig på stedet, sier restaurantens eier, Ashiq Hussain, til Dagbladet at det har blitt mer bråk og kriminalitet i nabolaget den siste tida.

Det er bare noen måneder siden politiet skjøt en kvinne inne i en bakgård som bare ligger drøye 50 meter fra gatehjørnet.  

- Vi var heldigvis ikke her, men det er grusomt at slike ting skjer. Det er ikke lenge siden politiet skjøt kvinnen like i nærheten, og så skjer dette i dag, sier han til Dagbladet.  

Han mener at det er ting som kan gjøres for å få bukt med den økende kriminaliteten i området.  

- Man burde hatt flere kameraer og mer synlig politi. Da hadde de ikke lenger våget å holde på som de gjør, sier Hussain.

Drept utendørs Begge to skal ha blitt drept utendørs i dag tidlig.

- Det er imidlertid for tidlig å si noe om motiv. Det pågår mange avhør nå, og det er svært alvorlige saker vi står overfor og derfor har vi satt på mye ressurser, sier politiinspektør og leder i voldsavsnittet Grete Lien Metlid.

Hun sier politiet i forkant av pågripelsen fokuserte om en bil, og at denne bilen ble funnet. Deretter ble mannen pågrepet på en adresse i Oslo.

- Når det gjelder hvem som er ofrene, kan vi ennå ikke si så mye fordi vi arbeider med identitet og varsling. Det er to voksne personer som er drept, en kvinne på Manglerud og en mann på Tøyen. Vi kan ikke si om det er noe relasjon mellom de, sier politiinspektør og leder for voldsavsnittet Grete Lien Metlid.

Kvinnen er norsk, mens mannen er norsk med utenlandsk opprinnelse, opplyser Metlid.

Politiet vil ikke svare på om ofrene eller den antatte gjerningsmannen kan knyttes til noe miljø, men stabssjef Johan Fredriksen understreker at det ikke er noe i denne saken som gjør at folk i Oslo har grunn til å være bekymret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media