Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våknet av skrik fra medpassasjerer. Så reddet han livene deres

Politiet hyller hverdagshelt fra Svorkmo.

HYLLES: Da politipatruljen kom til tunnelen på E39 i Sør-Trøndelag, ble hverdagshelsten fra Svorkmo hyllet av sine medpassasjerer. Han klarte å ta over rattet og få bussen inn i rett kjørebane. Foto: Politiet
HYLLES: Da politipatruljen kom til tunnelen på E39 i Sør-Trøndelag, ble hverdagshelsten fra Svorkmo hyllet av sine medpassasjerer. Han klarte å ta over rattet og få bussen inn i rett kjørebane. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Orkdal, Skaun, Agdenes, Meldal, Hemne og Snillfjord i Sør-Trøndelag hyller i kveld en mann fra Svorkmo i Orkdal etter det som ble en dramatisk busstur i ettermiddag.

Mens rutebussen, som går fra Trondheim til Stjørdalen og Orkanger, kjørte inn i tunnelen øst for Buvika på E39 like sør for Trondheim fikk sjåføren et illebefinnende.

Da reagerte en mannlig passasjer fort.

Tok rattet «En hverdagshelt fra Svorkmo! Med skjelvende hånd mottok han håndtrykk fra flere av medpassasjerene som takket dem for at han reddet livet deres da Charlie30 ankom stedet.»

Det skriver politiet, som jevnlig legger ut oppdateringer fra deres patrulje Charlie30 på Facebook.

FIKK STOPPET: Politipatruljen i Sør-Trøndelag la ut dette bildet etter at en passasjer klarte å stoppe rutebussen der sjåføren fikk et illebefinnende. Foto: Politiet
FIKK STOPPET: Politipatruljen i Sør-Trøndelag la ut dette bildet etter at en passasjer klarte å stoppe rutebussen der sjåføren fikk et illebefinnende. Foto: Politiet Vis mer

«Han våknet av skrik fra medpassasjerer og skjønte fort hva som var i ferd med å skje» skriver politiet.

Mannen reiste seg opp og grep rattet på den nær fullsatte bussen. Da hadde bussen allerede vært en borti autovernet og var på vei inn i motsatt kjørefelt. Den heltemodige passasjeren klarte imidlertid å styre bussen tilbake i veibanen.

- Han halvsov, men reagerte veldig fort. Han fikk bussen inn i rett kjørefelt, og styrte den helt til den stoppet inne i tunnelen, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt Bjørn Handegard til Dagbladet.

Ble takket Bussen fikk bare små skader etter sammenstøtet med autovernet, men ingen av passasjerene ble skadd.

- Bussjåføren var borte i omkring et minutt og var ikke ved bevissthet. Han ble sendt til Orkdal sykehus, men sto på egne bein da han ble hentet av ambulansen, forteller operasjonslederen.

Han gir også skryt til den årvåkne passasjeren.

- Han reagerte fort og dette gikk veldig bra, sier Handegard.

Har du tips, bilder, video eller innspill? Kanskje er du hverdagshelten fra Svorkmo? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media