Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våknet med død mann - fortsatte å drikke

Kvinnen bøttet innpå. Det reddet trolig livet hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det skriver Moss Avis, som gjenforteller kvinnens vitnemål i den såkalte metanolsaken.

To personer døde av metanolforgiftning, og seks ble livstruende skadd, etter å ha drukket sprit fra det såkalte Mossepartiet høsten 2002. Tre personer står tiltalt i straffesaken som ble innledet i Moss tingrett mandag forrige uke.

En kvinne vitnet i tingretten i går, og fortalte om natt til 9. september 2002 da hun drakk metanolholdig sprit sammen med en av de avdøde - en 66-åring, som var den andre personen som døde i metanolsaken.

Dette fortalte kvinnen:

- Vi satt i leiligheten og hadde drukket sammen i flere dager. På kvelden sa NN at han hadde vondt i brystet. Han fikk ikke puste. Han beskrev det hele som en krampe i brystet. Jeg hadde selv vondt i brystet. Han ba meg holde ham i hånden, men hva skulle jeg gjøre? Jeg var «kanon». Jeg var så sliten, fortalte kvinnen.

Noen timer senere, i morgentimene, våknet hun.

- Jeg våknet. Da var han død. Jeg var så fortvilet. Jeg hadde panikk og løp rundt i undertøyet og skrek på hjelp og ambulanse, fortalte kvinnen, ifølge Moss Avis.

- Jeg ble reddet fra å dø fordi jeg drakk mye pils, og fordi jeg fortsatte å drikke etterpå, og fikk dialysebehandling. Jeg var så syk at jeg ikke kunne stoppe å drikke. Og jeg var skikkelig syk, ikke fyllesjuk, for det vet jeg hva er, sa kvinnen.

Etter hendelsen kjøpte kvinnen øl for et par tusen kroner, og et par flasker vodka, for å døyve smertene.

- På sykehuset ble jeg fortalt at dette reddet mitt liv. Jeg begynte å drikke vanlig alkohol, og fikk hjelp på sykehuset, og lever av den grunn, sa kvinnen.

• Les mer om metanolsaken hos Moss Avis.

• Les tidligere artikler om metanolsaken fra Dagbladet.no