- Våknet med senga full av insekt

Adeel Saeed under hotellopphold i Bergen.

UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Adeel Saeed våknet med et stort antall insekter i hotellsenga. Foto: PRIVAT
UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Adeel Saeed våknet med et stort antall insekter i hotellsenga. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Jeg våknet midt på natta av at det klødde. Da jeg skrudde på lyset fikk jeg se en masse små dyr overalt på kroppen, forteller Adeel Saeed til Dagbladet.

Det var under et opphold på Rica hotell i Bergen i forrige uke at han fikk den ubehagelige overraskelsen. Han er pendler, holder normalt til i Oslo, og har besøkt hotellet flere ganger den siste tiden.

Brune veggedyr- Det hele begynte nok egentlig i dagene før nyttårsaften. Jeg bodde på samme rom mandag til onsdag 28. til 30. desember også. Da merket jeg at det klødde litt, men tenkte ikke så mye mer over det. Da jeg kom tilbake til hotellet uka etter derimot, ble det verre.

- Natt til tirsdag 5. januar våknet jeg med de brune insektene i senga. De var to-tre millimeter lange. Jeg ristet sengetøyet og gikk i dusjen. Jeg hadde bitt over hele kroppen, forteller Saeed videre.

De brune insektene er blodsugende veggedyr, får han opplyst på legevakta. Og han får medisiner for å temme utslett og kløe.

- De er så sterke at jeg blir søvnig og ikke kan kjøre bil.

Suger blodVeggedyr, kjent som bedbugs på engelsk, er ikke ukjent for ryggsekkturister. Men i Norge har ikke tegen vært et ubredt problem på mange tiår. Med stadig mer reising mellom kontinentene er det derimot vanskeligere å skjerme seg mot blodsugerne.

Avdelingsleder ved ISS Skadedyrservice i Bergen, Kjell-Rune Sivertsen, forklarer til Bergens Tidende at dette er et problem som nå rammer alle byens hoteller og hospitser.

- Vi behandler veggedyr ukentlig, først og fremst hos steder som driver med utleie. De kommer med gjester og etablerer seg i sengen. De kommer frem når folk legger seg, og biter på armer, ben og hals. De drikker blod, trekker seg tilbake og legger egg, sier han til bt.no.

Han forklarer videre at det da han begynte i bransjen i 1982 gikk år mellom hver gang de ble tilkalt i forbindelse med veggedyr. De siste fire-fem årene har de kommet tilbake for fullt, skriver avisa.

- Uheldig- For gjesten er dette selvfølgelig uheldig. Vi har tilbudt kompensasjon, sier kommersiell direktør for Rica Hotels, Pål Semb-Johansson, til Dagbladet.

Han opplyser at de kontaktet skadedyrkontrollen i forrige uke.

- Dette ble tatt hånd om med en gang, og saken er løst for lengst. Vi har standardrutiner på denne typen saker og tok kontakt med skadedyrkontrollen umiddelbart, sier Semb-Johansson til Dagbladet.

Selv er Saeed så godt som kvitt plagene nå. Men han er ikke fornøyd med hotellets håndtering av saken.

- Hadde det vært min gjest, ville jeg forsikret meg om at det gikk bra. Sendt ham til legevakta. Men Rica var bare opptatt av å forklare seg og tilby kompensasjon. Jeg vil vite at de tar tak i dette. Hvis det hadde vært et spedbarn eller en allergiker i den senga, kunne utfallet vært mye verre, sier Saeed.

TEGE: Den blodsugende tegen Cimex lectularius, kjent som bedbugs på engelsk og veggedyr på norsk, er 4-5 millimeter lang og 3 millimeter bred. Den er i utgangspunktet rødbrun, men blir mørkere når den nettopp har sugd blod. Foto: REUTERS/CDC/Piotr Naskrecki/SCANPIX
TEGE: Den blodsugende tegen Cimex lectularius, kjent som bedbugs på engelsk og veggedyr på norsk, er 4-5 millimeter lang og 3 millimeter bred. Den er i utgangspunktet rødbrun, men blir mørkere når den nettopp har sugd blod. Foto: REUTERS/CDC/Piotr Naskrecki/SCANPIX Vis mer