Snø i Sahara.

Våknet opp til dette synet i Sahara

Tredje snøfall på 37 år.

SNØ: Innbyggerne i den algeriske byen Aïn Séfra våknet opp til hvite sanddyner på søndag. Foto: Geoff Robinson Photography / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
SNØ: Innbyggerne i den algeriske byen Aïn Séfra våknet opp til hvite sanddyner på søndag. Foto: Geoff Robinson Photography / REX / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sahara-ørkenen i Afrika er ikke et område som forbindes med snø og vinterlige forhold, men i helga lavet det ned i den algeriske byen Aïn Séfra.

Byen, som ligger på omlag 1000 meters høyde, fikk bare noen få centimeter, men i områdene utenfor skal det ha falt så mye som 40 centimeter snø.

Årsaken til at innbyggerne kunne våkne opp til et hvitt teppe på bakken, er kjølig luft og lavtrykket som i det siste har skapt snøkaos i deler av Spania.

Ekstreme temperaturer

Danske TV 2 skriver at det på grunn av få målestasjoner er vanskelig å få verifisert den nøyaktige nedbørsmengden, men bilder fra området viser et tykt snølag som allerede har begynt å smelte.

Forbes skriver at dette er tredje gangen på 37 år at Aïn Séfra, og sammenfaller med at store deler av kloden opplever ekstreme temperaturer.

På østkysten av USA opplevde man i delstatene Maine og New Hampshire temperaturer helt ned i 40 minusgrader, mens det i Sydney i Australia ble målt 47,3 grader i går.

Dette er den høyeste temperaturen som er målt siden 1939, og tennisturneringa Sydney International måtte ifølge NTB stoppes søndag da det ble målt med enn 40 grader på banen.

- Alle var overrasket

Fotograf Karim Bouchetata er blant de som foreviget de for anledningen hvite sanddynene. Han tok også bildene som gikk verden rundt da snøen falt i 2016.

Han kunne fortelle at de lokale innbyggerne naturlig nok ble tatt litt på senga av det som møtte dem.

- Alle var overrasket over å se snø i ørkenen, det er sjeldent det skjer, sa han til den britiske avisa The Telegraph.

Snøen ble den gang liggende i over 24 timer.

- Det så fantastisk ut da snøen dalte ned på sanden, så jeg fikk flere gode bilder. Snøen var der i én dag før den smeltet bort, fortalte frilansfotografen.´