Våknet til flammeinferno

Et 100 år gammelt trehus brenner på Vålerenga. Ingvild Øgstad (23) kom seg ut i tide, men måtte stå og se på mens hjemmet og tingene hennes ble slukt av flammene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Synet som møtte 23-åringen klokken 05 søndag morgen glemmer hun aldri. 10 brannbiler rykket ut da det over hundre år gamle trehuset i løpet av kort tid var overtent.

Beboerne og naboene ble evakuert, 13 i alt. Fem kom seg ut av huset i Normannsgate 4 øst i Oslo. En mann i andre etasje ble ikke funnet, men politiet trodde i natt at han ikke hadde oppholdt seg hjemme.

Ingvild bodde i første etasje, og gjennom vinduet så hun brannmenn løpe fram og tilbake. Huset hennes sto i fyr, og stua var fylt av røyk.

- En hver jentes skrekk eller hva, forteller Ingvild til Dagbladet :på nettet mens alt hun eier går tapt i flammene.

Redningsmannskapene har gitt henne et teppe som hun har over skuldrene. Hun rakk aldri å raske med seg klær. Straks hun forsto hva som var i ferd med å skje, strøk hun på dør.

Noen meter lengre bort står en brannmann i en kran og spyler flammene. I tre år har hun bodd her. Hun deler leiligheten i første etasje med søsteren som for tida ferierer i London. Det blir litt av en hjemkomst, tenker Ingvild. Hun har fått låne en mobil av politiet. Endelig svarer pappa. Han lover å komme og hente henne med en gang.

I halv sekstiden ser det ut til at flammene er under kontroll, men plutselig blusser brannen opp igjen. Ingvilds håp om at noen av tingene hennes skal overleve brannen forsvinner. Det brant fortsatt godt klokken 07, og brannvesenet regner med å bruke hele formiddagen på etterslokking.

Naboene har nå fått lov til å gå tilbake til husene sine. De to nabobygningene er heldigvis av mur. Ikke langt fra brannstedet ligger et område med mye gammel trehusbebyggelse. Det var aldri fare for at flammene skulle spre seg dit.

- I alt fire personer ble undersøkt av helsepersonell, sier brannformann Tom Arve Winnje i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet :på nettet.

Redningsmannskapene visste i natt ikke helt sikkert hvor mange som hadde kommet seg ut av det brennende huset. En person i andre etasje ble meldt savnet, men røykdykkere fant ingen personer inne i det brennende huset. De gikk derfor ut fra at den savnede hadde tilbringt lørdagskvelden og natta andre steder enn hjemme.

MISTET ALT: Mens hjemmet brenner, prøver Ingvild å ringe faren.