Våknet til sjokkmelding om drap

Beboerne på Romsås våknet opp til den sjokkerende meldingen om drapet på en 52 år gammel mann på Romsås senter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I minuttene før postkontoret på Romsås senter åpnet i dag, samlet en liten kø seg utenfor døren. Der sto folk og leste i avisene om drapet kvelden i forveien.

- Det er tragisk at dette skulle skje her, sier Rita Karlsen (35). Hun har bodd på Romsås stort sett hele livet og føler at det har vært trygt å bo i drabantbyen.

Den avdøde, en 52 år gammel dansk statsborger, var ute og hygget seg sammen med arbeidskolleger på den lokale restauranten «Den lille røver'n», da det fatale skjedde. Mannen ble angrepet av en gjeng ungdommer utenfor restauranten, og døde av skadene i slagsmålet.

Føler seg trygg

Et øyenvitne forklarte til NTB i natt at en diskusjon eller en krangel oppstod mellom ungdommene og mannen. Utenfor restauranten ble mannen slått i ansiktet, han falt bakover og slo bakhodet i bakken.

Rita Karlsen sier til NTB at hun tross denne hendelsen ikke føler seg utrygg på hjemstedet. Hun er mer opptatt av at folk ikke må bli likegyldige i forhold til voldsutviklingen.

- Det er viktig at folk både i nærmiljøet og ellers bryr seg. Jeg er redd for at vi ikke skal bry oss nok. Forebyggende ungdomsarbeid er viktig, selv om mye annet arbeid også kan virke preventivt på voldsutviklingen. Her på Romsås har vi en god ungdomsklubb og det er viktig, sier Karlsen.

(NTB)