Siktelsen mot Laila Anita Bertheussen:

Våknet to ganger opp til brann tett innpå. Justisministerens naboer er lettet

Naboer til Wara forteller hvordan det har vært å våkne opp til brann tett innpå. - Vi visste ikke hva neste aksjon ville bli.

RANSAKELSE: Justisministeren Tor Mikkel Waras bolig ble i går ransaket av Kripos. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet
RANSAKELSE: Justisministeren Tor Mikkel Waras bolig ble i går ransaket av Kripos. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er lettet og glade for at det ser ut til å gå mot en løsning, sier en av Wara-parets nærmeste naboer.

I flere uker jaktet PST på det de trodde var en ukjent gjerningsperson, etter flere tilfeller av hærverk og trusler mot justisminister Tor Mikkel Waras bolig på Ullern i Oslo.

Klokka 01.41 natt til søndag 10. mars fikk politiet melding om en bil i brann. Det var Wara-familiens private bil som var påtent mens den sto parkert utenfor parets bolig.

Torsdag ble justisministerens samboer, Laila Anita Bertheussen (54), siktet av PST for å ha satt på brannen.

Ekkelt å bo der

Naboen forteller at det har vært ekkelt å bo i nærheten av justisministerens bolig siden truslene startet i desember i fjor.

- Det har vært et stressmoment å bo med konstant overvåkning og aksjoner med bombegruppa. Det er ikke noe særlig å våkne om natta grunnet uttrykninger og brannstank ut i gata, sier naboen som ønsker å være anonym.

- Det har vært brann utenfor døra to ganger. Det har vært stressende. Vi visste ikke hva neste aksjon ville bli, sier naboen.

Etterforskere fra Kripos ransaket parets bolig og eiendom før helga. Blant annet bar etterforskerne ut esker som blant annet inneholdt datamaskiner. Området var sperret av og flere patruljebiler og polititjenestemenn var på stedet. Hunder markerte i hagen til Wara.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer