«Vakre Celina» på grunn

SKJÆRHALLEN (Dagbladet): Kjell Inge Røkkes nye praktstykke «Celina Bella» grunnstøtte voldsomt ved Knappane fyr på svenskegrensa i går kveld. En beskjemmet skipper forsøkte å skjule sitt forlis, som trolig skyldes feil på draftet om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer skal ha vært om bord i båten, men det var i natt uklart om Kjell Inge Røkke og Celina Midelfart selv var med på den fatale turen i Dynekilen, rett over svenskegrensa sør for Hvaler. De som var om bord ble hentet med helikopter, ifølge øyenvitner.

I går kveld ødela Kjell Inge Røkkes nye stolthet «Celina Bella» merittlista til sjøfarende nordmenn i grensefarvannet.

I 1716 senket Peter Wessel Tordenskiold egenhendig en hel svensk transportflåte i den vesle fjorden Dynekilen, en mil nord for Strömstad. 285 år seinere holdt den som førte roret på Røkke-båten egenhendig på å senke sin egen båt.

Sterkt kvestet

Været var godt, sjøen pen og kvelden vakker da Røkkes «Celina Bella» gikk på grunn med skipperen, to andre menn og en kvinne om bord. Grunnstøtingen skjedde like før klokka halv ni.

- Røkkes fartøy har kjørt over ei lumsk grunne, og båten er sterkt kvestet. Den er ikke i stand til å bli tauet. Slik blir det når 15 tonn cabincruiser grunnstøter, sier redningsleder Kjell Abrahamson ved Sjøfartsverkets redningssentral i Göteborg til Dagbladet.

Stedet er ikke noe kjent for å være ulykkesbelastet, og redningsleder Abrahamson husker ingen alvorlige grunnstøtinger på stedet.

Forsøkt skjult

Den som førte «Celina Bella», trodde han var i Norge da han grunnstøtte: Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om grunnstøtingen klokka 20.30 i går kveld, og regner med at navigeringen skyldes feil draft om bord.

- Telefonen kom fra en privatperson på land, opplyser redningsleder Trygve Sveen. Han ringte selv båten, og fikk vite at alle passasjerer var i god behold.

- De fortalte at det ikke var fare for folk, men at det dreide seg om en dyr båt som de helst ville ha berget, sier Sveen. Han kontaktet Sjøredningssentralen i Göteborg.

Da svenske redningsskøyter kom fram til Knappane fyr, var fartøyets navn forsøkt tildekket med en genser, opplyser redningsmannskapet.

Det lyktes ikke Dagbladet å få bekreftet om eier Kjell Inge Røkke og kjæresten Celina Midelfart var om bord da fartøyet grunnstøtte.

Rask Røkke

«Celina Bella» er 28 meter lang, og kostet 13 millioner kroner. Stasen er oppkalt etter Røkkes kjæreste Celina Midelfart, og er Røkkes skjærgårdsjeep. På de lange havetappene bruker Røkke «Reverie» på 70 meter. Fartøyet ble sjøsatt i vinter, og kostet 400 millioner.

«Reverie» er for stort for skipper Røkke. I skjermet farvann har Røkke imidlertid lov til å kjøre: Han er fortsatt verdens raskeste sjømann, med 241,88 km/h som rekord fra offshoreracet i Indre Oslofjord i 1997.

BÅTEN: Kjell Inge Røkke viste for første gang fram sin nye stolthet «Celina Bella» under VM-runden i offshore i Arendal 16. juli i år.
IKKE AKKURAT TORDENSKIOLD:</B> Kjell Inge Røkkes skipper var ingen sjøhelt i går kveld. Røkkes «Celina Bella» ble hardt skadet da båten grunnstøtte like før klokka halv ni.