Vaksine-bønn: 1000 ledige timer

Karmøy kommune ber folk som har fått varsel om å sette seg opp til vaksinering.

BER FOLK TA VAKSINE: Kommuneoverlege Katrine Haga Nesse oppfordrer de som har fått vaksine-invitasjon til å vaksine seg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
BER FOLK TA VAKSINE: Kommuneoverlege Katrine Haga Nesse oppfordrer de som har fått vaksine-invitasjon til å vaksine seg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karmøy kommune har 1100 ledige vaksinetimer neste uke, skriver Haugesunds Avis.

Det betyr at mange som kan få coronavaksinen, ikke har fastsatt når sprøyten skal tas.

På grunn av fraværet av så mange i de første prioriterte gruppene, har Karmøy kommune nå sendt meldinger til flere i gruppe seks - aldersgruppa 45-54 år.

Kommuneoverlege Katrine Haga Nesse sier til Dagbladet at det søndag kveld var 250 ledige timer denne uka, med over 1000 neste uke, og at kommunen dermed har gått bredere ut for å få satt vaksinedosene.

- Vi håper at alle som får invitasjon, setter seg opp på en time. Vi forventet at folk reagerte raskere når de fikk beskjed om at det var deres tur, sier hun.

VURDERER Å UTSETTE: Studier viser at én dose av vaksinene gir 80% immunitet. Derfor vurdere nå helsemyndighetene å utsette dose nummer to, for å kunne vaksinere flere, raskere. Vis mer

- Må purre

For å få tilbud om coronavaksine i Karmøy, må man registrere seg hos Helseboka. Her svarer man på om man ønsker vaksinen, og om man er i risikogruppa.

Så får man beskjed på SMS når det nærmer seg. Da blir man bedt om å sette seg opp på en time.

Men kommunen har sett at mange ikke setter seg opp til vaksinetime.

- Inntrykket er at alle venter på vaksine, men jeg tror flere trenger en påminnelse, sier kommuneoverlegen.

Etter at Haugesunds Avis omtalte saken mandag, har kommunen fått henvendelser fra personer bosatt i nærliggende kommuner som vil ha vaksine.

- Vi har ikke noe problem med å få satt dosene våre. Men det skaper merarbeid ved at vi må purre og kontakte andre. Så må vi reflektere om vi kanskje ikke har nådd alle med informasjonen, sier hun.

Falske SMSer

Hun utelukker ikke at enkelte ikke har bestilt time for vaksine av frykt, og viser til at noen tidligere har mottatt falske vaksine-invitasjoner.

- Kanskje har de ikke registrert at de har fått SMSen, eller de tror den er falsk. Det kan være man tenker at man har god tid, og stresser ikke med å få tatt vaksinen.

Kommuneoverlegen påpeker at de nylig hadde et større smitteutbrudd, og at noen tenker at det ikke haster å ta vaksinen nå som smittetallene har gått ned igjen

- Vi ser ingen trend i årsak til dette, men tror folk trenger en påminnelse.

Hun anbefaler alle som mottar invitasjon til registrering om å ta vaksinen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer