Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vaksine mot Afrika-aids testes på mennesker

En vaksine som skal skape immunitet mot Aids-viruset som finnes i Afrika skal testes på mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom fram under Aids-konferansen i Durban i Sør-Afrika i går, melder CNN.

Afrikanske land har lenge påpekt at brorparten av forskningen omkring Hiv og Aids har konsentrert seg om varianter av viruset som finnes i Europa og Nord-Amerika. Vaksinen som nå skal testes på mennesker skal bekjempe den såkalte «A»-varianten av viruset. Denne varianten finnes hovedsaklig i Kenya og andre afrikanske land.

Vaksinen er utviklet etter studier av sex-arbeidere i Kenyas hovedstad Nairobi. Av 2000 prostituerte hadde rundt fem prosent utviklet et naturlig forsvar mot sykdommen.

- Den første eksponeringen skapte ikke infeksjon, men forberedte immunforsvaret, sier doktor Omu Anzale, som leder en klinikk som studere Hiv og andre seksuelt overførbare sykdommer, ifølge CNN.

Et italiensk laboratorium har utviklet en kombinasjon av et mutant Hiv-virus og et annet virus som immunforsvaret allerede kan bekjempe. Målet er å modifisere immunforsvaret slik at det kan motstå og utrydde Hiv-viruset.

De første testene skal begynne om seks til åtte uker i Storbritannia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media