Vaksine-raseri: Pentagon snur

Det amerikanske forsvarsdepartementets plan om å vaksinere Guantánamo Bay-fanger anklaget for å stå bak angrepet mot World Trade Center 11-. september 2001 vakte raseri. Nå utsetter de planen.

BEVIS: Demokratene i Representantenes hus har sikret seg mobilbilder av angrepet på Kongressen 6. januar. De skal brukes mot Donald Trump i riksrett. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Video: Just Security Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag utsatte Pentagon planer om å coronavaksinere 40 personer som holdes ved den omstridte interneringsleiren Guantánamo Bay.

Fem personer mistenkt for å stå bak angrepet mot World Trade Center 11. september 2001 holdes fremdeles i leiren, og rettsprosessen mot dem er blitt ytterligere forsinket på grunn av coronapandemien.

Bakgrunnen for avgjørelsen er reaksjoner på at mistenkte terrorister går foran amerikanere i vaksinekøen. Det skriver The New York Times, som også meldte Forsvarsdepartementets plan om å iverksette vaksineringen torsdag.

- Ikke vaksinert

Talsperson John Kirby ved departementet annonserte avgjørelsen på Twitter.

- Ingen internerte ved Guantánamo er vaksinert. Vi setter planen på pause, mens vi gjennomgår protokollene for beskyttelse av våre tropper. Vi står fast ved vår forpliktelse til å holde troppene trygge, skriver han.

Blant de 40 innsatte er Khalid Sheikh Mohammed - anklaget for å være en av hovedpersonene bak 9/11. Sheikh Mohammed risikerer dødsstraff.

Uttalelsen fra Kirby kommer kort tid etter sterke reaksjoner fra Det republikanske parti, ifølge NBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer