Corona:

Vaksine-uro: 11 av 90 vaksinerte

Svært få av sykepleierne på ortopedisk avdeling ved landets største sykehus er corona-vaksinerte.

BEKYMRET: Svært få av de ansatte på ortopedisk avdeling på Ullevål Sykehus har fått coronavaksine. Etter at de nå har stått i et kraftig smitteutbrudd, skal mange av de ansatte være bekymret for egen situasjon. Foto: Fredrik Hagen / NTB
BEKYMRET: Svært få av de ansatte på ortopedisk avdeling på Ullevål Sykehus har fått coronavaksine. Etter at de nå har stått i et kraftig smitteutbrudd, skal mange av de ansatte være bekymret for egen situasjon. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

5. mars ble det kjent at ortopedisk avdeling på Ullevål sykehus var rammet av et utbrudd av den britiske coronamutasjonen.

Utbruddet rammet sengepost 3, hvorav 24 ansatte og 17 pasienter ble smittet, opplyser sykehuset til Dagbladet. Tirsdag bekreftet sykehuset at én av disse pasientene nå er død som følge av covid-19-sykdom.

Dagbladet er kjent med at bare 11 av de 90 ansatte sykepleierne på ortopedisk avdeling så langt er corona-vaksinerte, en situasjon som skaper stor uro blant de ansatte.

- Har prioritert andre

De elleve som til dags dato er vaksinerte ved avdelingen, er ansatte som har fått opplæring til å kunne steppe inn på covid-poster dersom sykehusinnleggelsene øker i en grad som gjør det nødvendig å opprette disse.

De øvrige sykepleierne må på sin side smøre seg med tålmodighet, til tross for at nær pasientkontakt er uunngåelig i arbeidet.

Klinikkleder for ortopedisk avdeling, Rolf Riise, bekrefter til Dagbladet at de ansatte er bekymret over situasjonen.

- Jeg kan bekrefte at det er en bekymring hos de ansatte på ortopedisk avdeling for den lave andelen vaksinerte, sier Riise og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer