Trump-administrasjonen:

Vaksineblemme

I sommer takket Trump-administrasjonen nei til å kjøpe flere vaksinedoser fra Pfizer. Nå har ikke Pfizer kapasitet til å tilby flere doser til USA før sommeren 2021.

Vaksineblemme
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vaksineprodusenten Pfizer har opplyst Trump-administrasjonen om at de ikke har kapasitet til å tilby USA flere vaksinedoser før juni eller juli, sier to kilder som er kjent med prosessen til Washington Post.

Dette skjer etter at New York Times avslørte at Pfizer tilbød USA å inngå avtale om flere vaksinedoser på seinsommeren, men at tjenestemenn i Trump-administrasjonen takket nei.

Avtale

USA har inngått en avtale med Pfizer som omfatter 100 millioner vaksinedoser i første omgang. Ettersom vaksinen må settes i to doser, er dette nok til å vaksinere 50 millioner amerikanere.

Lenge var det AstraZeneca som lå lengst framme i vaksinekappløpet, men da Pfizer ble de første til å kunngjøre en effektivitet på omkring 95 prosent, ble etterspørselen etter deres vaksinedoser betydelig økt.

Tirsdag kunngjorde Det amerikanske legemiddelverket (FDA) at deres gjennomgang av dataene om Pfizer-vaksinen viser at den er 95 prosent effektiv mot covid-19. Videre er det ventet at USA vil fatte en beslutning om hastegodkjenning av vaksinen i løpet av denne uka.

Ikke bekymret

Logistikksjef for Operation Warp Speed, Paul Ostrowski, er ikke bekymret for at et foreløpig «nei» fra Pfizer vil forsinke USAs vaksinasjonsplan. Dette blant annet på grunn av at de også har avtalt å kjøpe 100 millioner doser fra vaksineprodusenten Moderna, som er ventet å gjennomgå samme godkjenningsprosess fortløpende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer