Corona

Vaksinebønn etter nye tall

Nye tall fra Helse Sør-Øst viser at 56 prosent av coronapasientene på intensivbehandling er uvaksinerte. Nå kommer viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst med en klar oppfordring om å ta vaksinen

CORONABEHANDLING: Oslo universitetssykehus tilhører helse sør-øst. Bilde viser coronapasienter ved Ullevål på intensivavdeling. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
CORONABEHANDLING: Oslo universitetssykehus tilhører helse sør-øst. Bilde viser coronapasienter ved Ullevål på intensivavdeling. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helse sør-øst delte tirsdag tall som viser hvor mye av kapasiteten på norske sykehus som skyldes uvaksinerte.

Norske helsemyndigheter poengtere at det viktigste tiltaket vi har i samfunnet er vaksinen, selv om den ikke nødvendigvis hindrer smittespredning.

Tallene fra Helse sør-øst viser at 56 prosent av de innlagte coronapasientene er uvaksinerte.

Det til tross for at bare 8 prosent av befolkningen over 18 år er uvaksinert.

Nesten 15 av hver hundre tusen uvaksinerte er dermed innlagt, til sammenlikning med litt over én av hver hundre tusen vaksinerte.

- Det er et stort flertall av de sykeste med covid-19 som ikke er vaksinert, og det forteller oss at vaksinen beskytter godt mot alvorlig sykdom, sier viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst, Jan Frich.

Frich sier ifølge pressemeldingen fra Helse Sør-Øst at det er avgjørende at folk takker ja til vaksine for å redusere presset på sykehusene.

37 uvaksinerte innlagt i november

Viseadministrerende direktør ved Akershus universitetssykehus skriver i en mail til Dagbladet at 37 av 153 innlagte coronapasienter på sykehuset i løpet av november, var uvaksinerte. Ytterligere 51 har de ikke sikker vaksinestatus på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer