Vaksinekritisk radioprofil døde av corona

Fra å først ha hånet coronavaksinen, anbefalte den profilerte radioverten lytterne sine til å ta vaksinen, da han selv ble smittet. I går døde han av sykdommen.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av juli ble den amerikanske radioprofilen Phil Valentine (61) innlagt på sykehus med coronasmitte.

Nå melder amerikanske medier at 61-åringen ikke overlevde sykdommen.

Vaksinekritisk

Radioprofilen fra Tennessee har gjennom pandemien vært en av de som har oppfordret lytterne sine til å ikke ta vaksinen, fordi han ikke så viktigheten av det.

I radioprogrammet «SuperTalk» på kanalen WTN har han blant annet parodiert George Harrison-sangen «Taxman». Valentines versjon fikk imidlertid navnet «Vaxman» (vaksinemannen).

- En konservativ radiovert fra Tennessee, som var kritisk til vaksinasjonsarbeid og munnbind, døde på lørdag på et sykehus i Nashville, etter å ha kjempet mot covid-19 i uker, skriver The Guardian.

- Nedtonet viktigheten

- Hans død kommer mer enn en måned etter at han først kunngjorde at han hadde fått diagnosen covid-19. I programmet sitt nedtonet Valentine gjentatte ganger viktigheten av å ta en vaksine mot viruset, og han sa i desember i fjor at han trodde at hans personlige sjanse for å dø av covid-19 sannsynligvis var mindre enn en prosent, skriver CNN.

Da 61-åringen i juli ble smittet av viruset, fortalte han om sin opplevelse av sykdommen. Han beskrev hoste, lunger og en tretthet som «gjorde dritvondt».

Han rådet da også lytterne sine til å ta vaksinen, men sa samtidig at det fantes noen «veldig effektive alternativer» til immunitet.

- Angret

Etter at han ble innlagt kom også familien hans med en uttalelse:

Familien skrev at 61-åringen ønsket å påpeke at han ikke er en vaksinemotstander, og at han angret på at han ikke har vært mer for vaksineringen. De skrev også at han så fram til å oppfordre flere mennesker til å vaksinere seg så fort han er tilbake på lufta igjen.

«Vær så snill å ta vaksinen!» avsluttet de innlegget.

Phil Valentines bortgang ble rapportert via radiostasjonen hans lørdag ettermiddag.

- Vi er lei oss over å fortelle at vår vert og venn Phil Valentine er død, heter det i en uttalelse fra kanalen som ble publisert på Twitter.

- Vær så snill å ha familien til Valentine i deres tanker og bønner, heter det videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer