Vaksinekritisk radioprofil døde av corona

Fra å først ha hånet coronavaksinen, anbefalte den profilerte radioverten lytterne sine til å ta vaksinen, da han selv ble smittet. I går døde han av sykdommen.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av juli ble den amerikanske radioprofilen Phil Valentine (61) innlagt på sykehus med coronasmitte.

Nå melder amerikanske medier at 61-åringen ikke overlevde sykdommen.

Vaksinekritisk

Radioprofilen fra Tennessee har gjennom pandemien vært en av de som har oppfordret lytterne sine til å ikke ta vaksinen, fordi han ikke så viktigheten av det.

I radioprogrammet «SuperTalk» på kanalen WTN har han blant annet parodiert George Harrison-sangen «Taxman». Valentines versjon fikk imidlertid navnet «Vaxman» (vaksinemannen).

- En konservativ radiovert fra Tennessee, som var kritisk til vaksinasjonsarbeid og munnbind, døde på lørdag på et sykehus i Nashville, etter å ha kjempet mot covid-19 i uker, skriver The Guardian.

- Nedtonet viktigheten

- Hans død kommer mer enn en måned etter at han først kunngjorde at han hadde fått diagnosen covid-19. I programmet sitt nedtonet Valentine gjentatte ganger viktigheten av å ta en vaksine mot viruset, og han sa i desember i fjor at han trodde at hans personlige sjanse for å dø av covid-19 sannsynligvis var mindre enn en prosent, skriver CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer