Vaksinelov-motstander (46) døde med corona

Kort tid etter politisk tale.

DØDE MED CORONA: Visestatsadvokat og politiker Kelly Ernby (46). Foto: Privat
DØDE MED CORONA: Visestatsadvokat og politiker Kelly Ernby (46). Foto: Privat Vis mer
Publisert

Kelly Ernby (46), beskrevet som ei kommende stjerne i Det republikanske partiet, er død, kort tid etter at hun fortalte familie og venner at hun hadde pådratt seg covid-19, skriver Independent.

46-åringen ble syk kort tid etter at hun 4. desember talte under et arrangement i regi av Turning Point USA, en organisasjon som jobber for å fremme konservative verdier i skole- og utdanningssystemet.

Det er ikke kjent hvor Ernby ble smittet. I en Facebook-tråd i kjølvannet av hennes død opplyser enkemannen, Mattias Ernby, at hun ikke var vaksinert mot corona, ifølge The Daily Beast.

Påtale-topp

Ernby, som jobbet som assisterende statsadvokat i Orange County utenfor Los Angeles, var forventet å stille til valg i Californias delstatsparlament i år. Hun har gjentatte ganger markert seg som motstander av lovpålagt vaksinering, både før og under pandemien.

- Det er ingenting som betyr mer enn våre rettigheter akkurat nå, sa 46-åringen til Turning Point-forsamlingen.

- Jeg synes ikke regjeringen skal bry seg med hvilke vaksiner folk tar. Jeg synes det er en beslutning mellom legene og pasientene, har hun uttalt tidligere, ifølge Los Angeles Times.

CORONA: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad svarer på spørsmål og gir en oppdatering om coronasituasjonen, 5. januar 2022. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Et privilegium

Kolleger i så vel Det republikanske partiet som i påtalemakten gir Ernby de beste skussmål.

- Det var et privilegium å få lov til å kjempe skulder til skulder med Kelly, skriver hennes sjef, statsadvokat Tom Spitzer, på Twitter.

California er hardt angrepet av omikronvarianten. Ifølge delstaten er det de siste åtte ukene i gjennomsnitt registrert 22 794 nye smittede daglig. 20,4 prosent tester positivt, en høyere andel enn noen gang tidligere i pandemien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer