VAKSINE FOR EGGALLERGIKERE KLAR: Nå kan også personer med alvorlig egg-allergi ta vaksine mot svineinfluensa. Tusen doser av vaksinen Celvapan er nå kommet til Norge. Foto: REUTERS/SCANPIX
VAKSINE FOR EGGALLERGIKERE KLAR: Nå kan også personer med alvorlig egg-allergi ta vaksine mot svineinfluensa. Tusen doser av vaksinen Celvapan er nå kommet til Norge. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Vaksinen til eggallergikere er klar

1000 doser av vaksinen Celvapan kom til Norge i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Norge fikk fredag 1000 doser av vaksinen Celvapan, som gis som alternativ influensavaksine for personer med alvorlig eggallergi.

Folkehelseinstituttet har inngått en avtale med østerrikske myndigheter om kjøp av vaksinen - som ikke er dyrket på egg. I løpet av fredag ankommer vaksinen Norge.

- Jeg er glad for at også de med alvorlig eggallergi nå får tilgang til vaksine mot den pandemiske influensaen, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Vaksinen vil bli distribuert i begynnelsen av neste uke via helseforetakene, som vil stå for vaksineringen. Hvert regionalt helseforetak vil sørge for fordeling innenfor sitt område. Siden Celvapan er en såkalt helvirusvaksine, er det behov for to doser for å oppnå tilstrekkelig immunitet.

Folkehelseinstituttet arbeider med en avtale om kjøp av ytterligere 1.000 doser Celvapan. Folkehelseinstituttet håper at også disse vaksinedosene kan leveres i løpet av kort tid.

(NTB)