Ville ha coronapass:

Vaksineskeptiker dukket opp med falsk arm

En italiensk mann som ville ha grønt koronapass uten å faktisk ta vaksinen, dukket opp på et vaksinesenter med en armprotese i et forsøk på å lure de ansatte.

FALSK ARM: En italiensk mann forsøkte seg på en noe kreativ måte å oppnå gyldig vaksinepass uten å faktisk måtte få vaksinedosen da han dukket opp en armprotese. Arkivfoto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock/NTB
FALSK ARM: En italiensk mann forsøkte seg på en noe kreativ måte å oppnå gyldig vaksinepass uten å faktisk måtte få vaksinedosen da han dukket opp en armprotese. Arkivfoto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Til tross for sin realistiske hudfarge og tekstur, lot imidlertid vaksinemedarbeiderne seg ikke lure av armprotesen.

Mannen, som er i 50-årene, er politianmeldt.

Hendelsen skjedde torsdag i den nordvestlige byen Biella.

– Denne hadde grenset til det komiske dersom det ikke hadde vært snakk om en handling av svært alvorlig karakter. Handlingen er uakseptabel når man tenker på hva hele samfunnet vårt har ofret gjennom denne pandemien, både når det gjelder dødsfall, samt sosiale og økonomiske kostnader, sier regionpresident Albert Cirio i Piedmont.

Siden august har italienere måttet vise gyldig koronapass for å slippe inn på blant annet restauranter, museer, kino og sportsarrangementer.

Koronapass er også obligatorisk på alle arbeidsplasser i landet. Italiensk politi avdekket nylig 280 uvaksinerte helsearbeidere etter en omfattende rundsjekk. Helsearbeidere har vært pålagt å vaksinere seg siden april.

KØ: Flere må stå i kø i timesvis for å ta coronatest i dag. Video: Magnus Paus. Reporter: Stian With. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer